Pedagog till Björnkullens korttidsboende

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en pedagog till Björnkullens korttidsboende och skolbarnsomsorg.
Björnkullen är ett korttidsboende och förlängd skolbarnsomsorg för personer tillhörande LSS personkrets. Övervägande delen av våra brukare är i skolålder, någon kan vara äldre eller yngre än så. Arbetsuppgifterna består av omsorg och pedagogisk verksamhet. Omsorgsbehovet varierar. Vi arbetar med kontaktmanaskap vilket innebär att vara den som tillsammans med brukare och dennes företrädare upprättar en genomförandeplan som beskriver hur tillvaron på Björnkullen ska formas. Dokumentation sker i Pro capita. Kontaktmanaskapet innebär även att efter samtycke ha kontakt och samverkan med andra för brukaren viktiga aktörer.
Arbetsgruppen består av 10 personer med anställning som vårdare, förskollärare och fritidspedagog. Arbetstiderna är schemalagda alla dagar i veckan, nattarbete ingår.

Kvalifikationer:

Förskollärare/fritidspedagog eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Körkort B är ett krav

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Tidigare erfarenhet av arbete med personer som innefattas i personkretsen tillhörande LSS. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval, intervjuer sker löpande.

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 77% schema Björnkullen övrig tid resurspass inom kommunen
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema.  Arbetstiderna är schemalagda alla dagar i veckan, nattarbete ingår.
Tillträde: 2017-08-07. Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-28

Arbetsgivarens referensnummer: TA170508

Upplysningar lämnas av:

Tony Andersson
Enhetschef
Telefon: 0122-852 77

Facklig(a) företrädare
Anita Grundström
Ordförande kommunal
Telefon: 0122-85717

Maria Klavestrand
Lärarförbundet
Telefon: 0122-851 61

Tillbaka