Bergska Gymnasiets IM och GYS söker Specialpedagog med övergripande uppdrag

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Som specialpedagog med övergripande uppdrag arbetar du nära skolledningen och ingår i skolans ledningsgrupp.
Uppdraget innebär att du tillsammans med skolledningen arbetar med övergripande skolutveckling för att skapa en lärmiljö anpassad efter elevernas behov. Du kommer att genomföra pedagogiska utredningar/bedömningar av elever och hantera den dokumentation som finns kring eleverna, du handleder personal och deltar i skolan elevhälsoteam.
Du deltar även i skolans bedömningsteam där ärenden kopplade till Gymnasiesärskolan hanteras.
I arbetet ingår även att tillsammans med personal inom Aktivitetsansvaret följa upp elever som genomför sin gymnasieutbildning på annan ort.

Kvalifikationer:

Du är behörig specialpedagog, har stor erfarenhet av att genomföra och hantera utredningar och bedömningar. Du är kommunikativ, engagerad, noggrann och har erfarenhet av samverkan både inom skolan och med andra aktörer. Det är meriterande med erfarenhet från Gymnasiesärskolan eller liknande verksamhet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-01-09. eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-02

Arbetsgivarens referensnummer: A713726

Upplysningar lämnas av:

Elisabet Rehn
Rektor
Mobiltelefon: 070-381 55 58
Telefon: 0122-855 58

Facklig(a) företrädare
Jaana Vähäkangas
Lärare
Telefon: 0122-85518
E-post: jaana.vahakangas@ finspang.se

Tillbaka