Projektledare – Mötesplats för mottagande av asylsökande och nyanlända

Tillbaka

Karlsborgs kommun med sina snart 7000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel.

Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. För att ge våra medarbetare bra möjligheter att kombinera arbetsplatsens krav, sina egna behov och privatlivet på ett utvecklande sätt eftersträvar vi också flexibla arbetsformer och arbetstider. Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl.a. Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda och omsätter runt 500 mkr/år.

Karlsborg är den lilla kommunen med höga ambitioner. Vi har en rad olika projekt, insatser och samarbeten igång för att arbeta för allas inkludering i vårt samhälle. Vi har genom Västra Götalandsregionen fått ekonomiska förutsättningar att testa en samverkansmodell för mottagande av asylsökande och nyanlända. Vi söker nu dig som ska sjösätta modellen och utveckla formerna för den tillsammans med en rad olika aktörer.

Projektplan
Projektet innebär att på veckobasis ha två mötesplatser öppna för asylsökande respektive nyanlända. På mötesplatserna ska projektledaren, tillika verksamhetsledaren finnas på plats för att fånga upp de frågor, behov och funderingar som finns hos målgruppen och i den mån möjligt besvara frågorna och i annat fall förmedla kontakt vidare. Tanken är att man på mötesplatsen samverkar med såväl myndigheter som frivilligsektorn, studieförbund, näringsliv och asylsökande/nyanlända. Allt utifrån hur behovet ser ut och vilka möjligheter som finns. En mötesplats är tänkt att vara i Undenäs och en i Karlsborgs tätort.

Syftet är ett bättre mottagande genom att se till att rätt frågor hamnar på rätt plats och att det finns en tydlig kommunal representant att vända sig till. Målsättningen är att underlätta och effektivisera etablering och inkludering i nytt land för asylsökande och nyanlända samt att genom ett ökat systematiskt arbetssätt kunna använda kommunens resurser på bästa sätt.

Arbetsuppgifter:

Projektledaren ska planera, samordna, driva, vidareutveckla och följa upp den tänkta projektmodellen för mötesplatserna.
Arbetet kommer att innebära såväl projektledning, samarbetsmöten, verksamhetsansvar, marknadsföring och kartläggning av behov, liksom att till viss del skapa lösningar på de behov som synliggörs.
Även Götene kommun kommer att vara en pilotkommun under projektperioden och möjligheter till samverkan och utbyte med dem kommer att finnas under projektets gång.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med akademisk utbildning, gärna inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Egen erfarenhet eller arbetslivserfarenhet från integrations – och etableringsområdet ser vi som positivt. En utbildning inom projektledning eller erfarenhet av projektledarroll kan skapa goda förutsättningar för hanteringen av uppdraget.
Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning och kunskap i andra relevanta språk kopplade till målgruppen för projektet kan vara en fördel.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Du ska ha en god kommunikationsförmåga, lätt för att skapa nya kontakter och vara serviceinriktad.
Du ska trivas att samarbeta med flera olika samverkansparter, samtidigt som du förväntas arbeta självständigt. En god strukturell förmåga att planera och organisera är en förutsättning liksom kreativitet.

B-körkort är ett krav.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Karlsborgs kommun tackar vänligt, men bestämt nej till förfrågningar om försäljning av rekryteringstjänster.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Projektanställning, kvällsarbete förekommer.
Tillträde: Önskat tillträde 2017-05-01 (eller efter överenskommelse).
Tidsbegränsat till: 2018-06-30
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-04

Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 2017-67

Upplysningar lämnas av:

Caroline Falkander
Integrationssamordnare
Telefon: 0505-17140
E-post: caroline.falkander@ karlsborg.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0505-17 000

Tillbaka