Biståndshandläggare

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!
Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategiskt belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 12 800 invånare.


Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill ha ett viktigt jobb! Du ska medverka till att kommunens äldre får en trygg och värdig omsorg. I din roll är du en nyckelperson och det du gör är viktigt för många!

Inom äldreomsorgen arbetar idag 3 biståndshandläggare som är organiserade i äldreomsorgens administration tillsammans med demenssköterska och anhörigsamordnare. Samtliga handläggare arbetar med vårdplaneringar på sjukhus och ansvar för sina geografiska områden. Videovårdplaneringar används regelbundet och är framtidens modell för verksamheten. Administrationen är direkt organiserad under verksamhetschefen för äldreomsorgen.
Vi söker nu en biståndshandläggare till ett av områdena. Som biståndshandläggare bedömer du äldres behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen. Du gör bedömningarna utifrån individens behov av stöd och ska utifrån dina bedömningar formulera skriftliga utredningar. Därefter ska du på ett professionellt sätt informera sökande om ditt beslut samt formulera tydliga uppdrag till utföraren. Du arbetar utifrån en helhetssyn med brukaren i fokus och målgruppen är personer över 65 år som är bosatta i kommunen.
I din roll kommer du att samarbeta med utförarna, vårdplaneringssköterskor, rehab personal samt med övriga inom enheten. Du kommer även att samverka med andra professioner och andra interna och externa verksamheter för att komma vidare i dina ärenden.
Vi har fokus på att främja en god psykosocial arbetsmiljö och erbjuder självklart friskvårdsbidrag och flextid.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är självständig i ditt arbete och är väl förtrogen med de lagar och riktlinjer som styr verksamheter inom äldreomsorgen.
Du behöver ha grundläggande datakunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av Procapita.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Körkort erfordras.
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-03-01. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-31
Referensnummer: A745901

Andra uppgifter:

Vi har fokus på att främja en god psykosocial arbetsmiljö och erbjuder självklart friskvårdsbidrag och flextid.
Tycker du om att arbeta med människor, har ansvarskänsla samt har omsorgstagarens individuella behov i fokus är det här ett uppdrag för dig.

Du tycker om struktur och planering och du kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och som samtidigt kan arbeta självständigt. Som person delar du gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du är öppen för att lära dig av andra. Du är en kommunikativ person med god analytisk förmåga och har en vilja att delta i utvecklingen av verksamheten som just nu pågår.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar lämnas av:

Arto Niskala
verksamhetschef
Telefon: 031-976350

Fackliga företrädare:

Nås via kommunens växel
Telefon: 031-97 62 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster