Rektor, Vuxenutbildningen

Ale kommun med knappt 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

I Ale finns det sedan våren 2014 en långsiktig överenskommelse mellan verksamhet och politiker att det är alla våra kompetenta lärare och skolledare som utvecklar och förbättrar skolan. Elevernas lust att lära står i fokus för utvecklingsarbetet i skolan. Kommunen är full av utvecklingslust och skolans kvalitet är det viktigaste området.

Vuxenutbildningen i Ale erbjuder utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, svenska för invandrare (SFI), yrkesutbildning samt uppdragsutbildning. Distansutbildningar på gymnasial nivå erbjuds via en extern utbildningssamordnare, Hermods. Yrkesutbildningarna som idag anordnas i Ale är Maskinförare anläggning samt Vård och omsorg.

Utbildnings- och integrationsfrågor är mer aktuella än någonsin vilket skapar en händelserik och utvecklingsintensiv utbildningsmiljö där du verkligen kan göra skillnad.

Arbetsuppgifter:

Som rektor för Vuxenutbildningen ingår du i skolverksamhetens ledningsgrupp med regelbundna möten och ett aktivt samarbete och nyfiket utmanande inom gruppen. Att långsiktigt arbeta med att stärka det systematiska kvalitetsarbetet, förstärka det pedagogiska ledarskapet och att öka elevernas inre lust att lära är centrala strategier för utvecklingsarbetet.

Som rektor för Vuxenutbildningen driver du de pedagogiska utvecklingsfrågorna men har samtidigt en nyckelfunktion i ett antal interna och externa professionella nätverk för samverkan där bland annat GR är en central part. Vuxenutbildningen ställs inför allt större krav för att möta nya målgruppers behov, förändringar på arbetsmarknaden och konkurrens från andra utbildningssamordnare. Detta är utmaningar som kräver ett flexibelt och behovsanpassat utbud för målgruppen vuxna och nyanlända och en organisation som är förändringsbenägen och kreativ samtidigt som det systematiska kvalitetsarbetet säkerställs och elevens behov och intressen står i centrum.

Utbildningsnämnden utreder just nu den framtida inriktningen på Vuxenutbildningen i Ale och beslut kommer att fattas under hösten. För rektorsuppdraget innebär det att förmågan att anpassa och utveckla det egna och verksamhetens uppdrag utifrån nya mål samt att genom delaktighet och motiverade medarbetare genomföra förändrings- och utvecklingsarbete är viktiga kompetenser.

Kvalifikationer:

Du har pedagogisk utbildning på högskolenivå och erfarenhet av att arbeta med lednings- och utvecklingsfrågor inom vuxenutbildning. Tidigare uppdrag som rektor är meriterande. Erfarenhet och stort intresse för systematiskt kvalitetsarbete och pedagogiskt ledarskap samt nyfikenhet på hur elevernas Lust att lära kan utvecklas inom Vuxenutbildningens olika delar är viktigt för oss. Du har en mycket god förmåga att leda och utveckla andra. Du är trygg modig och tydlig i ditt ledarskap. Då tjänsten innebär att du leder en verksamhet vars behovsbild snabbt kan förändras innebär det att du är flexibel och att du snabbt och tydligt tar initiativet i aktuella frågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den person som vi efterfrågar? Då är du välkommen att söka tjänsten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-21
Referensnummer: A695706

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Upplysningar lämnas av:

Mathias Lind
Verksamhetschef
Telefon: 0704-32 01 22
E-post: mathias.lind@ale.se

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster