Biträdande rektor till Mimers hus gymnasium

Mimers Hus gymnasium invigdes 2004 och är en attraktiv gymnasieskola belägen i centrala Kungälv med filialer för BA och FT i Rollsbo industriområde. På skolan går idag ca 1500 elever fördelade på tretton nationella program, såväl yrkesförberedande som studieförberedande och introduktionsprogram. På skolan arbetar ca 170 personal som kännetecknas av ett stort engagemang och hög kompetens. Vår målsättning och fokus är att alla ska lyckas. Skolan erbjuder bl.a. idrottsprofil inom samtliga program och UF inom flertalet.

Arbetsuppgifter:

Fr.o.m. höstterminen 2017 kommer skolan att vara indelad i två skolenheter, där varje enhet leds av en rektor och två biträdande rektor. Vi söker nu en biträdande rektor till enheten med programmen: BA, EE, FT, IN, NA, TE och IM. I uppdraget ingår att ha programansvar för programmen BA, EE och FT samt fullt personalansvar för personalen inom dessa program. Arbetet innebär vidare ett nära samarbete med rektorer och övriga biträdande rektorer, för att skapa likvärdighet över hela skolan. Därutöver kommer det också att ingå ett antal egna ansvarsområden som gäller hela skolan eller för skolenheten som rektorer delegerar. Du kommer även att ingå i Kungälvs kommuns ledningsgrupp för gymnasium och vuxenutbildning. Din chef kommer att vara verksamhetschefen för gymnasium och vuxenutbildning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla Mimers hus gymnasium till en ännu bättre gymnasieskola, där alla elever lyckas. Du har goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument, aktuell forskning och skolutveckling. Du är en strukturerad person med ett tydligt ledarskap, god organisationsförmåga och som trivs att arbeta i ett delat ledarskap. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och samtidigt ta ett stort eget ansvar. Att kunna prioritera och vara flexibel är andra viktiga egenskaper. Du förväntas arbeta för en god arbetsmiljö för elever och personal samt ha elevernas lärande i fokus. Du behöver har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete på gymnasiet. Ledar-och chefserfarenhet är meriterande. Särskilt intresse för, eller erfarenhet av arbete med yrkesprogram är värdefullt. Du förväntas ha förmåga att arbeta utifrån Kungälvs kommuns värderingar: medborgarfokus, helhetssyn och lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-12-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A704750

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Cristine Lysell
Verksamhetschef
Telefon: 0303-238413, 0722-403500

Fackliga företrädare:

Ragnar Hartelius
Skolledarna
Telefon: 0303-238261

Peter Hvass
Lärarförbundet
Telefon: 0767 - 73 28 77, 0303 - 23 95 01

Marianne Rasmussen
LR
Telefon: 0702-916417

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster