Förskollärare till Bergartsgatans förskola

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Är du utbildad förskollärare och har ett brinnande intresse för barns utveckling och lärande? Vill du vara med och utveckla förskolans verksamhet, att tänka nytt och brett? Vi har hämtat inspiration av Reggio Emilias pedagogiska filosofi, samt relationell pedagogik. Vi kommer till hösten lägga fokus på att ha mer planeringstid på måndagar, både enskild planeringstid, planering med sina närmaste kollegor, samt ingå i närverk tillsammans med andra förskolor för ett kollegialt lärande. Till hösten kommer vi även få statligt bidrag för minskade barngrupper och vi kommer organisera oss i team större delen av dagen.

Låter detta lockande så är du välkommen att söka till oss!

Förskolan Bergartsgatan öppnade i mars 2015 och består av sex olika hemvister, fyra torg, två ateljéer och en inomhusscen. Förskolan ligger i villaområdet Källehöjden, vid Stora Arödsgatan i ett naturskönt område med direkt anslutning till skogen. Arkitekturen är unik och inbjuder till kreativitet, lek och positiva sinnesupplevelser. Innemiljön har många olika pedagogiska lärmiljöer och mötesplatser för att utmana barnens olika uttryckssätt, lek och nyfikenhet.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra samt utvärdera det pedagogiska arbetet. Förskolan inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi där barns lärande är i fokus utifrån läroplanens mål. Det innebär att vi arbetar utifrån en helhetssyn på lärande där barnen och pedagogerna skapar ett projekt/tema som inkluderar läroplanens mål. I vårt utvecklingsarbete har vi fokus på pedagogisk dokumentation, kreativa uttryckssätt samt pedagogiska miljöer och som förskollärare hos oss kommer du ha stor möjlighet att påverka och driva utvecklingen framåt.

Hos oss sker kompetensutveckling både inom och utanför stadsdelen, för att finna nya tankar och lära av varandra. Arbetslagen har tillgång till olika sammanhang av nätverk, lärgrupper samt handledning av pedagogiska och specialpedagog. Vi har även ett nära samarbete med REturen – ett kreativt återvinningscentrum där vi har tillgång att hämta diverse inspirerande återvinningsmaterial.

Förutom ett spännande och stimulerande jobb erbjuder vi fri pedagogisk lunch, regn och vindställ för utevistelse, friskvårdsförmåner samt reseförmån i form av Västtrafikkort/cykelförmån. Alla förskollärare kommer dessutom erbjudas fördjupad utbildning i pedagogisk dokumentation.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som ser möjligheter framför hinder och fungerar väl i arbetslag såväl som i självständigt arbete. Du är utbildad förskollärare och läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt som pedagog.

Som person är du lyhörd och har god förmåga att skapa relationer med både barn, kollegor och föräldrar. Att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov samtidigt som du alltid ser till barnens bästa är en självklarhet för dig. Som pedagog ser du såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet. Vi ser gärna att du är en medforskande förskollärare som är nyfiken och som låter barnen skapa sina egna teorier och hypoteser.

Om du dessutom vill bidra till utveckling och arbetsglädje genom att utmana såväl barnens, som kollegornas och ditt eget tänkande och lärande så kommer du att trivas hos oss. Välkommen in med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A717691

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Med hänvisning till lag SFS 2010:801 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Jessica Fägerhag
Förskolechef
Telefon: 031-366 90 51

Fackliga företrädare:

Lars Nilson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 95

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster