Planeringsledare Arbete på gata

Trafikkontorets uppdrag är att erbjuda boende, besökare och näringsliv en stad som är attraktiv att bo, färdas, verka och vistas i. Vi planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens gator och offentliga rum. Vi gör det tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i staden för att Göteborg ska kunna fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad. Trafikkontoret ansvarar också för stadens färdtjänstverksamhet med uppdrag att erbjuda samhällsbetalda persontransporter med fokus på personer med funktionshinder, med visionen "Den goda resan för ett friare liv". Trafikkontoret har drygt 420 anställda och vi driver just nu ett omfattande arbete med att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som specialist inom reglering vägarbeten fyller du en styrande, stödjande och utvecklande funktion inom området arbete på gata. Arbetet innehåller bland annat följande delar:
- dokumentera, förvalta, följa upp och utveckla regelverk, processer, metoder och arbetssätt gällande arbete på gata
- underlätta tillämpning via till exempel webbsida
- bedriva omvärldsbevakning
- godkänna användning av trafik- och skyddsanordningar
- utveckla trafiksäkerhet vid arbete på gata
- stödja planeringsledare och övriga inom kontoret
- utveckla och ansvara för utbildning
- delta i verksamhetsplanering och budgetering inom eget specialistområde.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har lämplig högskoleutbildning och minst ett par års erfarenhet av myndighetsutövning inom regelstyrd verksamhet, gärna i projektledande/strategiska roller kopplat till regelverk kring vägarbeten. Du har erfarenhet av att utveckla och dokumentera regler och riktlinjer, kommunicera och utbilda kring regelverk och tillämpning av regler. Vidare har du juridisk kunskap och förmåga att förstå och tolka trafikförordningen, vägmärkesförordningen samt Plan- och bygglagen. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet inom projektledning. Förståelse för trafiksäkerhetsfrågor och systematiskt arbetsmiljöarbete kopplat till vägarbeten är grundläggande.

Som person har du god kommunikativ förmåga i tal och skrift och du trivs med att hålla utbildningar och föredrag inom området. Du är bra på att såväl dra igång som avsluta projekt och har god analytisk förmåga. Du tycker om att driva utveckling och tillämpning tillsammans med andra och har god förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete.Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: Dnr 0026/2017

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare fler annonser.

Upplysningar lämnas av:

Marja-Leena Uitto Adolfsson
Enhetschef
Telefon: 031-368 24 17

Fackliga företrädare:

Asbjörn Hanssen
Saco
Telefon: 031-368 26 72

Susanna Sandcrona
Vision
Telefon: 031-368 23 58

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster