Parkeringsstrateg

Trafikkontorets uppdrag är att erbjuda boende, besökare och näringsliv en stad som är attraktiv att bo, färdas, verka och vistas i. Vi planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens gator och offentliga rum. Vi gör det tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i staden för att Göteborg ska kunna fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad. Trafikkontoret ansvarar också för stadens färdtjänstverksamhet med uppdrag att erbjuda samhällsbetalda persontransporter med fokus på personer med funktionshinder, med visionen "Den goda resan för ett friare liv". Trafikkontoret har drygt 420 anställda och vi driver just nu ett omfattande arbete med att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som parkeringsstrateg har du en styrande, stödjande och utvecklande funktion inom området mobilitet och parkering. Det gäller att koordinera och driva strategiskt arbete och samverkan med olika interna parter samt externa aktörer inom offentlig sektor och näringsliv där fokus i första hand ligger på samverkan med de byggande förvaltningarna i staden samt Parkeringsbolaget.

Vidare skall man stödja staden och verksamheten med sakkunskap, vidareutveckla kunskap inom området genom att t.ex. bedriva omvärldsbevakning, delta i forskningssamarbeten, olika projekt och nätverk efter behov.

Man skall delta i verksamhetsplanering, budgetering, uppföljning och utveckling inom eget sakområde samt upphandlingar av konsulter efter behov.

Kvalifikationer:

• Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning på områden så som exempelvis trafikplanering, hållbar stads- eller samhällsplanering.

• Vi vill att du har minst 2-3 års erfarenhet av att koordinera och driva strategiskt arbete samt har kunskaper inom trafikförordningen, plan- och bygglagen och parkeringsplanering.

• Erfarenhet av att framgångsrikt interagera och samverka med andra för att åstadkomma lösningar och resultat.

• Erfarenhet av kommunal/statlig verksamhet,

• Förståelse för myndighetsutövande, regelstyrd verksamhet och ansvaret gentemot invånare, besökare, näringsliv är meriterande.

Som person vill vi att du är utåtriktad och bra på att nätverka med mycket god förmåga att interagera och samverka med andra för att åstadkomma lösningar och resultat.
Du kommunicerar skickligt med olika intressenter med olika intressen och är en god lyssnare samt har kommunikativ förmåga i tal och skrift i svenska och engelska.


Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: Dnr 0026/2017

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare fler annonser.

Upplysningar lämnas av:

Marja-Leena Uitto Adolfsson
Enhetschef
Telefon: 031-368 24 17

Fackliga företrädare:

Asbjörn Hanssen
Saco
Telefon: 031-368 26 72

Susanna Sandcrona
Vision
Telefon: 031-368 23 58

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster