Bygglovsingenjör till Plan- och Bygglov

Härryda kommun hittar du mitt emellan Göteborg och Borås, en kvart från Korsvägen. Vi är en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Nu står vi inför en rad spännande utmaningar och söker en bygglovsingenjör med fingertoppskänsla som vill vara med och känna ny mark brytas under fötterna.

Vi är en kommun som kan det där med bostadsbyggande. Genom såväl låg- som högkonjunktur har vi vuxit planerat och genomfört våra visioner och detaljplaner. Nu spänner vi bågen ytterligare och tar oss an en rad spännande utmaningar. Vi är övertygade om att vi kommer att skapa rejält med mervärde för våra kommuninvånare men att det också innebär ett antal spännande år framöver där vi tillsammans med dig bokstavligen kommer att känna ny mark brytas under fötterna.

Götalandsbanan kommer att gå igenom hela vår kommun. Det innebär nya tågstationer men också nya bostadsområden, möjlighet för nya verksamheter och handel och naturligtvis all övrig infrastruktur som kommer till när det byggs. Vi brukar säga att det vi gör är både modernt och socialt värdeskapande. Vi bygger inte bara, vi bygger samhällen.

Som om det inte vore nog, är vi just i full färd med att skapa ett helt nytt samhälle i Landvetter södra, som ska byggas där det idag bara finns skog och blanka vattendrag.

Det finns hur mycket roligt som helst att göra, som du märker. Vi hoppas att du vill vara en del av vår satsning!

Plan- och bygglovsverksamheten ingår i sektorn för samhällsbyggnad som har det samlade ansvaret för samhällsbyggnadsfrågor. Med en helhetssyn och en väl inarbetad struktur och samarbete har vi framgångsrikt utvecklat Härryda till ett attraktiv och hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Sektorn leds av samhällsbyggnadschef och består utöver plan- och bygglovsverksamheten av en trafikverksamhet, mark- och bostadsverksamhet, miljöskydd, VA- och avfallsverksamhet och en administrativ verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som bygglovsingenjör kommer du att självständigt och i samverkan med dina kollegor, handlägga olika typer av ärenden såsom bygglov, anmälan, byggtillsyn mm enligt plan- och bygglagen, PBL. Miljö- och bygglovsnämnden är verksamhetens beslutande nämnd i miljö- och bygglovsfrågor.

Arbetet innebär att ge råd och anvisningar i byggtekniska frågor, handlägga och besluta i ärenden om startbesked, anmälan och att hålla tekniska byggsamråd. Arbetet omfattar även tillsyn enligt plan- och bygglagen, PBL.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsmiljö, glada kollegor och spännande utbyggnadsprojekt i en expansiv kommun, samt möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom byggområdet eller vad arbetsgivaren finner likvärdigt, gärna med flerårig kommunal erfarenhet inom området. Du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga, är metodisk samt har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
B-körkort erfordras.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-19
Referensnummer: A741676

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Peter Wallentin
Verksamhetschef Plan och bygglov
Telefon: 031-724 62 58
E-post: peter.wallentin@ harryda.se

Ulrika von Pfaler
Bygglovssamordnare
Telefon: 031-724 88 25
E-post: ulrika.vonpfaler@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Fahd Eter
Sveriges Ingenjörer, SACO
Telefon: 031-724 62 33

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster