Vikarierande SKOLKURATOR

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en vik. Skolkurator.

Med Placering i Centrala elevhälsans team. I teamet arbetar specialpedagoger, skolkuratorer, skolsköterskor, skolläkare och skolpsykolog med gemensamma insatser för eleverna. Teamet leds av enhetschef.

Arbetsuppgifter: Skolkuratorerna i Hedemora kommun tillhör Centrala elevhälsan, en central funktion, som arbetar hälsofrämjande och förebyggande men även stödjande, individuellt, i grupp och på organisationsnivå.
Skolkuratorerna arbetar på rektors uppdrag och ingår, förutom i Centrala elevhälsan också i skolornas lokala elevhälsoteam samt ger råd och stöd i sociala och psykosociala frågor till skolans personal, elever och föräldrar. Administrativt arbete ingår och dokumentation sker i PMO.

Kvalifikationer:

Utbildad socionom. Gärna med erfarenhet av arbete med barn och unga i grundskolan och från kommunal socialtjänst. Positiv, självgående, ansvarstagande och flexibel. Har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper.
B-Körkort krävs.
Erfarenhet av arbete med nyanlända barn och elever är meriterande.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.
Varaktighet: 6 månader eller längre. Vikariat, 2018-03-19 eller enligt överenskommelse tom 2019-06-15, ev. möjlighet till förlängning.
Tillträde: 2018-03-19
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-21

Arbetsgivarens referensnummer: BN 6/18

Upplysningar lämnas av:

Gunilla Håkansson
Enhetschef
Telefon: 0225-340 92

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka