Funktionsstöd, Sektor stöd och omsorg söker 2 Stödpedagoger

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

Arbetsuppgifter:

Funktionsstöd inom sektor stöd och omsorg söker en stödpedagog till Björkebacken och en stödpedagog till Solrosvägen. Gruppbostäderna ligger i Gråbo och har bemanning dygnet runt med 5 respektive 6 lägenheter. Målgruppen är vuxna med intellektuella funktionshinder, förvärvade hjärnskador eller autism. Som stödpedagog på våra boenden arbetar du i ett brukarnära arbete tillsammans med övrig personal. I din tjänst ingår det viss avsatt tid för pedagogiskt arbete. Du kommer även ingå i ett nätverk med andra stödpedagoger i kommunen. Du arbetar för att säkerställa vårt kvalitetsarbete genom att ta fram och implementera arbetssätt, metoder och rutiner. Du driver utvecklingsarbetet fram och vägleder stödassistenter så att stödet till de boende ges i enligt med uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer.

Kvalifikationer:

För att vara kvalificerad att söka tjänsten ser vi att du har en eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet motsvarande högskoleexamen, YH/KY med minst 60 p inom området eller har en annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. För att lyckas i din roll behöver du ha erfarenhet och fördjupad kunskap inom intellektuella- och kognitiva funktionsnedsättningar samt kunskap om tydliggörande pedagogik. Du är väl förtrogen med arbetet med genomförandeplaner och uppföljning av dessa samt social dokumentation. Du är positiv, lösningsfokuserad, engagerad och kreativ person som driver och utvecklar verksamheten framåt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på konstruktiv vilket leder till att du skapar förtroende och gott samarbete. Som person är du trygg i dig själv, van att snabbt anpassa dig till nya omständigheter och drivs av att reflektera över förbättringsåtgärder. Du bör även vara stresstålig och se förändringar som en utmaning. Då rollen innehåller en stor del dokumentation är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, samt är en van datoranvändare.
Vi vädersätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Urval, intervjuer och tillsättande av tjänsterna kan komma att ske innan sista ansökningsdagen, sök därför gärna tjänsten redan idag!

Har du ett brinnande intresse för att arbeta med människor?
Är du en person som strävar efter att hela tiden utveckla verksamheten?
Vill du arbeta med förhållningssätt och bemötande?
Vill du vara med och utveckla metoder och pedagogiska verktyg?
Är du duktig på att handleda och inspirera?
Gillar utmaningar?

Då kan det vara Dig vi söker!

Antal tjänster: 2. 1 stödpedagog till Solrosvägen, 1 stödpedagog till Björkebacken. Tillträde 170901 eller enligt överenskommelse.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2017-09-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A697418

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Johanna Wallin
Enhetschef
Telefon: 0302-52 19 93
E-post: johanna.wallin@lerum.se

Angelica Bron
Enhetschef
Mobiltelefon: 0736-888789
Telefon: 0302-522169
E-post: angelica.bron@lerum.se

Boel Andersson
Enhetschef
Mobiltelefon: 0703-627092
Telefon: 0302-521970
E-post: boel.andersson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster