Kurator till Tingdammsskolan

Publiceringsdatum: 2017-09-19

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 900 elever. Tillsammans med 5 200 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Tingdammsskolan är för närvarande en F-5 skola med cirka 450 elever. Till höstterminsstart 2018 ska vår nya fina skola vara färdig för inflyttning och då bereda plats för 525-630 elever i år F-6. Under tiden finns skolans verksamhet i tillfälliga lokaler på Lerbäckssvägen 2. På Tingdammsskolan finns goda utvecklingsmöjligheter och här trivs både elever och personal. Vi söker nu en kurator för ett vikariat under kommande läsår.

Arbetsuppgifter

Till Tingdammsskolan söker vi nu en kurator. I uppdraget som kurator verkar du för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du stödjer elevernas utveckling mot skolans mål, initierar förebyggande åtgärder och tar egna initiativ till direkt individuellt stöd.

Kontakter och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, Individ och Familj-enheter, BUP och andra myndigheter är uppgifter som ingår i uppdraget.

Inom riktlinjer och praxis arbetar kuratorn med en hög grad av självständighet och tillsammans med ledningen är du drivande i genomförandet av skolans elevhälsoarbete. Du är en del av skolans elevhälsoteam och arbetar förebyggande och hälsofrämjande i syfte att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Du samarbetar med arbetslagen för att utveckla klimatet i grupper och klasser och är aktiv i arbetslagens elevhälsoarbete. Utifrån en helhetssyn på individen och med ett tydligt elevperspektiv arbetar du med processer och frågeställningar på individ, grupp och organisationsnivå.

Kvalifikationer

Du har en Socionomexamen som omfattar 210 Hp samt har två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning barn och ungdomar.

Du har god insikt i skolans mål. Är tydlig, målinriktad och lösningsfokuserad samt bra på att bygga relationer.
Du behöver vara såväl kreativ som analytisk för att hantera individ- och gruppärenden. Inom riktlinjer och praxis arbetar du med en hög grad av självständighet och i arbetet krävs utöver specialkunskaper även kunskap om bl.a. andra förvaltningar och mynidigheter, t.ex. BUP, för att på bästa sätt hjälpa individen.
För arbetet krävs också att du är bra på att samarbeta, att du är trygg, stresstålig och flexibel.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat, i första hand till 2018-06-20 men kan eventuellt komma att förlängas.

Tidsbegränsat till: 2018-06-20

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-03

Referensnummer: 171-17-618

Kontaktpersoner

  • Kerstin Sjöberg
  • Rektor
  • 040-346655, 0708-705123

Fackliga företrädare

  • SSR, Lina Svärd
  • 0733-14 76 01

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.