Översiktsplanerare

Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 300 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

Arbetsuppgifter:

Strategiska avdelningen ansvarar för att leda, utveckla och följa upp den översiktliga planeringen och kontorets strategiska planering. I uppdraget ingår att omsätta stadsbyggnadsvisioner och politiska mål till övergripande program, översiktliga planer och strategier och verktyg för hållbar stadsutveckling. Avdelningen ansvarar för kontorets hantering av remisser och motioner och är en resurs när det gäller omvärldsbevakning i projekt och nätverk inom staden, externt och i internationella frågor. Vi har bland annat nyligen påbörjat arbetet med en ny översiktsplan för Göteborgs stad. Vill du vara med och forma framtidens Göteborg i rollen som översiktsplanerare?

Arbetet innebär strategisk planering som förtydligar och konkretiserar översiktsplanens övergripande mål och strategier, medverkan i arbetet med en ny översiktsplan och andra översiktsplaneuppdrag. Arbetet sker i samverkan eller samarbete med olika aktörer både inom Göteborgs stad och externt. Du deltar också i utvecklingsarbete, olika nätverk och avdelningens arbete med remisser och motioner.

Kvalifikationer:

Du som söker har högskoleutbildning inom arkitektur, fysisk planering, samhällsplanering eller liknande. Du har flerårig erfarenhet av översiktsplanering, programarbete eller annat strategiskt planeringsarbete. Du har goda kunskaper i plan- och bygglagen och erfarenhet av att leda och ta ansvar för sammansatta projekt och utredningar där många olika intressen ska samordnas.

Du har förmåga att visualisera och beskriva komplexa samband och omsätta dessa till konkret fysisk planering. Du trivs i en tillvaro där du driver dina projekt självständigt, identifierar uppdrag och är drivande i genomförandet. Du behöver ha god analytisk förmåga, samarbetsförmåga och helhetssyn.

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi anser att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A716498

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Upplysningar lämnas av:

Katja Ketola
Avdelningschef, Strategiska avdelningen
Telefon: 076-116 39 12

Fackliga företrädare:

Jessica Andersson
Saco
Telefon: 031-368 17 42

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster