Jobbmatchare till Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten (AME) tillhör verksamhetsområde Sociala resurser under sektor Trygghet och stöd i Kungälvs kommun.

Inom arbetsmarknadsenheten finns bl.a. möjlighet till förträning, arbetsträning, praktik samt utredning av arbetsförmåga. Enheten handlägger även stödanställningar inom kommunen samt feriejobb för ungdomar. Till arbetsmarknadsenheten remitteras personer från främst kommunens socialsekreterare och från Arbetsförmedlingen. Målgruppen är personer under 65 år som är i behov av stöd i vägen mot arbete eller studier etc.

AME befinner sig under 2017 i en omstruktureringsprocess där yrken samt arbetssätt kommer att förändras fr.o.m. 2018. Målet att ge en bra service till medborgarna som innebär att erbjuda en professionell matchning, en snabb väg till jobb eller studier samt stöd i att finna alternativa individuella lösningar med medborgarens egen självförsörjningspotential i fokus. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!

Arbetsuppgifter:

- Matcha individers kompetens, förmågor och förutsättningar mot arbetsgivarnas behov och/eller matcha arbetsgivarens utbud mot individers kompetenser.
- Etablera kontakt med arbetsgivare för att rekrytera platser för arbetsträning och praktik samt stöd till individ och arbetsgivare inför, under och efter anställning.
- Följa upp praktikplaceringar.
- Ansvara för intervjuträning samt annan jobbsökaraktivitet med grupper och/eller enskilda individer.
- Färdighetsträning med individer inför arbete eller möten med arbetsgivare.
- Ansvara för att följa upp genomförandeplan tillsammans med individen innehållande individens arbetsmarknadsplanering och säkerställa en effektiv process mot arbete.
- Motiverande samtal med deltagare gentemot målet arbete.

Kvalifikationer:

Eftergymnasial utbildning med inriktning mot beteendevetenskap, marknadsföring och organisation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är utbildning inom arbets- och organisationspsykologi och eller IPS, SE och MI samt säljutbildning.

Vi ser också att du som söker har 3-5 års arbetslivserfarenhet av arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Erfarenhet av praktikanskaffning, där ett kontaktnät av arbetsgivarkontakter redan finns, är meriterande.

Goda kunskaper och färdigheter i Officepaketet samt dokumentationsvana i verksamhetssystem samt B-körkort är krav.

Som person tror vi att du är processmedveten, flexibel, målmedveten och att du har en hög social kompetens samt att du har ett professionellt bemötande i alla kontakter. Vi tror att du uppskattar kundkontakt och brinner för goda resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. mån-fre dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-24
Referensnummer: A711325

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Johansson
Enhetschef
Telefon: 0303 - 238610

Ulf Hesslind
Enhetschef
Telefon: 0303 - 238611

Towe Wilund
Tf enhetschef
Telefon: 0702 - 213240

Fackliga företrädare:

Ulf Liljeros
Vision
Telefon: 0303 - 239392

Teres Zachrisson
SSR
Telefon: 0303 - 239185

Kommunal
Telefon: vxl 0303 - 238000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster