Behandlingsassistent till Forsåker

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Forsåkers boende består av ett HVB- boende samt en mobil verksamhet som arbetar uppsökande med kommunens externa boenden. HVB- boendet består av 13 lägenheter i en fastighet med kontor- och personalutrymme på bottenplan. Forsåker bedriver även uppsökande verksamhet på fyra externa boenden. Sammanlagt rör det sig om cirka 28 brukare där Forsåkers personal ansvarar för tillsyn och stöd. Forsåkers målgrupp är personer med pågående missbruk av alkohol eller narkotika, huvudsakligen män men även i liten skala kvinnor. Det mobila arbetet utgår från vår husbil som rör sig mellan de fyra externa boendena samt arbetar uppsökande på gator och torg i Mölndals stad.

På Forsåker finns inget krav på nykterhet utan grundtanken med verksamheten är att en bostad med stöd och tillsyn är en förutsättning för att personen ska kunna ta tag i sitt missbruk. Den långsiktiga målsättningen med Forsåkers verksamhet är att personerna med rätt stöd ska kunna gå vidare till ett mer permanent och långsiktigt boende och självständigt liv. Personalgruppen består av sex personer som arbetar på schema; dagar, kvällar och helger. Det är en personalgrupp med gott samarbete och som trivs på jobbet.

Forsåkers boende är en del av Enheten för boende som utöver Forsåker består av Soltorps motivationsboende och Bogruppen som arbetar med boendestöd. Enheten för boende har en gemensam enhetschef och ingår i Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.


Arbetsuppgifter:

Som behandlingsassistent på Forsåker kommer du dels arbeta på boendet på Forsåkersgatan, dels uppsökande i det mobila teamet där din arbetsplats är vår husbil. I arbetet ingår att ständigt upprätthålla dialogen med handläggarna på socialkontoret, som ansvarar för placeringen. Du arbetar som kontaktpersonal och ansvarar för att skriva genomförandeplaner, journalanteckningar, uppföljningsrapporter och sammanställningar i de ärenden du är ansvarig för.

Att vara behandlingsassistent på Forsåker innebär också en del praktiskt arbete såsom städning, montering och in- och utflyttningar. Du förväntas arbeta med ADL (Allmän Daglig Livsföring) samt utifrån individuella behov stötta och hjälpa brukarna i att sköta sitt boende.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har genomgått grundläggande utbildning i MI. Vi vill att du har flera års erfarenhet av att arbeta med människor med missbruksproblematik, gärna från verksamhet där man möter personer med pågående missbruk. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i skrift, ha datorvana och ha god kunskap om dokumentationsskyldigheten.

För att trivas i rollen bör du tycka om att arbeta nära brukarna i deras vardag och boende. Du ska ha lätt för att ta kontakt med människor och ha förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Eftersom arbetsgruppen är liten och väldigt beroende av varandra, är god samarbetsförmåga mycket viktigt. Du ska vara trygg i dig själv och ha ett professionellt förhållningssätt gentemot brukare och samverkansparter.

B-körkort (manuell växellåda) är ett krav då det ingår i dina arbetsuppgifter att köra person- och husbil.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-02-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-15
Referensnummer: A735048

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Sara Bäckström
Enhetschef
Telefon: 031-3151458/0704-677867

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster