Stödassistent till Askims Skytteväg

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Har du erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuella funktionsnedsättningar och är intresserad av nya utmaningar? Då kan denna tjänst vara något för dig! Vi söker en ny stödassistent som vill vara med i arbetet kring den moderna gruppbostaden där vi arbetar främjande och tar del av kunskap från de boende, från dig och aktuell forskning. Askims Skytteväg är en gruppbostad med inriktning autism och är beläget med närhet till hav och natur. Gruppbostaden har fem boende huvudsakligen unga vuxna som bor i egna lägenheter. I boendet finns det ett gemensamhetsrum och för personal finns kontor samt rum för rast/jour.

I din roll som stödassistent har du i uppdrag att ge de boende individuellt stöd och stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i vardagen där målet är att skapa långsiktiga förutsättningar för ett självständigt liv. I ditt ansvar ingår att vara kontaktpersonal och upprätta genomförandeplaner tillsammans med de boende. Du kommer att delta i planerings- och utvecklingsarbetet i boendet samt i de sedvanliga dagliga rutinerna. Du medverkar för och är en del i den goda arbetsmiljön.

Hos oss erbjuds alla medarbetare arbete på heltid vilket innebär att man genom resursplanering även arbetar på andra arbetsplatser. Arbetet är förlagt till dagtid, kväll och helg. Time Care används som schemaplaneringsverktyg.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom autismområdet. Har du dessutom YH- eller högskoleutbildning inom funktionshinder så är detta meriterande. Det är även meriterande om du besitter kompetens i alternativ kommunikation såsom "tecken som stöd" eller annan komplementär kompetens såsom exempelvis kunskap kring kognitiva hjälpmedel.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A699078

Andra uppgifter:

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Åsa Lundgren
Enhetschef
Telefon: 031-366 07 00

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster