Överförmyndarhandläggare

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord

Stenungsunds kommun har tillsammans med Lilla Edet, Orust och Tjörns kommuner en gemensam överförmyndarnämnd med Stenungsund som värdkommun. Överförmyndarenheten för de fyra kommunerna sköts av tjänstemän som är anställda i Stenungsunds kommun. En av våra medarbetare skall nu sluta hos oss för att gå vidare till en annan tjänst inom kommunen.

Organisationen har en politisk överförmyndarnämnd. Överförmyndarnämnden är en kommunal tillsynsmyndighet och har som uppgift att kontrollera det uppdrag som gode män, förvaltare och förmyndare utför. God man, förvaltare eller förmyndare är en ställföreträdare för någon som inte själv kan sköta sina angelägenheter. Verksamheten är lagstyrd främst av föräldrabalken, ärvdabalken, förvaltningslagen samt offentlighets- och sekretesslagen.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att självständigt arbeta med tillsyn och handläggning av ärenden som rör godmans-/förvaltar-/och förmynderskap inklusive godmanskap för ensamkommande barn. Utreda och ansöka om anordnande, upphörande och jämkning av ställföreträdarskap är en del av de uppgifter du kommer att få arbeta med. Utreda samtycken till fastighetsförsäljningar, arvskiften, ansökningar om uttag samt rekrytering och utbildning av gode män och förvaltare är andra uppgifter som ingår i tjänsten. Det ingår också att företräda överförmyndaren/-nämnden i domstol. I uppgiften att utöva tillsyn ingår bland annat granskning av redovisningshandlingar såsom förteckningar, års-/och sluträkningar.

Kvalifikationer:

Du har kandidatexamen i offentlig förvaltning eller juridik. Du bör ha erfarenhet av att arbeta som handläggare inom överförmyndarverksamhet.
Du har god kommunikationsförmåga och kan formulera dig tydligt i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och fatta beslut. Arbetet förutsätter god datorvana. Du bör vara utåtriktad, ha god initiativförmåga och vilja att ta personligt ansvar.
Du är organiserad och strukturerad, kan hantera många saker på en gång med bibehållen kontroll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-12-01. Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A718403

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Stenungsunds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Helena Maxon
Enhetschef
Telefon: 0303-732583
E-post: helena.maxon@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster