Ungdomsarbetare till Trygga ungdomsmiljöer

Trygga ungdomsmiljöer är en enhet med 20 anställda som arbetar främjande och förebyggande för och med barn och ungdomar. Vårt främsta mål är att förbättra ungdomars psykosociala hälsa och ge dem makten över sin egen fritid. Vi är mitt i ett utvecklingsarbete med att HBTQ-certifiera våra verksamheter. När du arbetar inom Främjande arbetar du på någon av våra fyra mötesplatser, med gruppverksamhet eller med olika arrangemang. Inom Förebyggande kan du istället befinna dig som fältassistent, ledare för en insatsgrupp, eller inom någon av våra riktade verksamheter. Det pågår hela tiden en växelverkan mellan det främjande och det förebyggande arbetet. Enhetens centralkontor med mötesrum ligger beläget centralt i Kungälv med närhet till kollektivtrafik medan våra verksamheter ligger utspridda över hela Kungälv. Trygga Ungdomsmiljöer är medlem i nätverket KEKS.

Arbetsuppgifter:

Du kommer ha din anställning hos Trygga Ungdomsmiljöer som driver ungdomsverksamhet för i huvudsak åldrarna 13-20 i Kungälvs kommun. Din basplacering är i Ytterby, i första hand på mötesplatsen och på högstadieskolan.

Trots att man har ett särskilt huvudfokus på ett visst område så förväntas man ändå vara disponibel i andra områden och verksamheter vid behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att coacha ungdomar till att ta makten över sin egen fritid, identifiera ungdomar i social oro och ge varje individ chansen att växa som individer utefter deras förutsättningar. Du kommer att arbeta med delaktighet och icke formellt lärande som ledord i öppen verksamhet. Du kommer vara en viktig del i att utveckla enhetens områdesarbete. Vi har verksamhet året runt och tjänsten innebär ca 2,5 kvällars tjänstgöring/vecka.

Kvalifikationer:

Det allra viktigaste för en medarbetare i Trygga ungdomsmiljöer är att du har ett starkt driv, är självständig och har ett dokumenterat intresse för förändringsarbete och ungdomars utveckling och delaktighet. Vi välkomnar ett normkritiskt tänkande och ett intresse för jämställdhetsfrågor. Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i målgruppen och finner gärna nya lösningar. Erfarenhet och kunskap om socialtjänstens arbete ser vi som meriterande. Arbetet kräver också en förståelse för subkulturella företeelser och ett tolerant förhållningssätt till olika etniciteter och religioner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är utbildad socionom, socialpedagog, fritidsledare eller har en utbildning som bedöms som likvärdig. Körkort är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Vikariat tom 180930
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-05
Referensnummer: A720635

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Thomas Hermansson
enhetschef
Telefon: 0725-028080

Fackliga företrädare:

Ulf Liljeros
Vision
Telefon: 0303 - 239392

Ira Carlsson
SSR
Telefon: 0303-23 91 09, vxl 0303-23 80 00

Ulrika Winblad
Kommunal
Telefon: vxl 0303 - 238000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster