Förskollärare till Bildradiogatan

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu två förskollärare med intresse och engagemang för utveckling. På förskolan arbetar vi projektinriktat och vill hela tiden utveckla oss själva och verksamheten genom att prova nya saker. I arbetslaget på förskolan strävar vi efter att utveckla den pedagogiska dokumentationen så att den synliggör barnens egna idéer, både för dem själva, oss pedagoger och föräldrar. Dokumentationen görs mycket med hjälp av foton och digitala media såsom iPad, kamera och datorer, vi skapar tillsammans med barnen både enskilda digitala portfolios och verksamhetsdokumentation.

Hjärntorget utgör ett viktigt verktyg för oss i kommunikationen med barnens vårdnadshavare. Förskolan deltar idag i ett utvecklingsprojekt, med fokus på barns delaktighet och inflytande i verksamheten. Vi har precis avslutat ett EU projekt över två år, ” This is me under constrruction” Som handlar om barns delaktighet i sitt eget lärande. Nu vill vi ha med dig i vårt fortsatta arbete där du kommer med ny inspiration och nya ögon.

Vi erbjuder dig ett glatt arbetslag med trevliga kollegor. Vårt fokus är inställt på barnens intressen och initiativ och tillsammans arbetar vi fram och testar nya pedagogiska idéer. Du som pedagog har en egen mini Ipad för att ha större möjlighet att dokumentera och reflektera över verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har Förskollärarutbildning alternativt Lärarexamen med inriktning förskola. Du är positiv, flexibel, företagsam och vågar tänka nytt. Du är nyfiken, vilket märks genom att du visar intresse för andra genom att ställa frågor till såväl små som stora. Vidare har du ett genuint intresse för barns utveckling och lärande.

Du är även intresserad av ditt eget lärande och utveckling, vilket syns genom att du är en förebild för barnen och du är ständigt mån om att utvecklas. Dina kollegor ser det genom att du vågar pröva nya metoder och arbetssätt.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-01. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A730202

Andra uppgifter:

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Liselotte Kristiansen
Förskolechef
Telefon: 031-366 33 75

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 070-678 29 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster