Sektorn för samhällsbyggnad söker en administrativ chef

Välkommen till Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Härryda kommun är en expansiv kommun i Göteborgsregionen som står inför en rad spännande satsningar; tågstationer, massor av bostäder, Airport city och ett helt nytt samhälle, Landvetter södra. Kommunen består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det tio minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 37 000 invånare och närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här.

I Härryda kommun är all personal organiserad under en gemensam förvaltning. Förvaltningen är indelad i fem sektorer varav sektorn för samhällsbyggnad är en av dessa. Sektorn är i sin tur organiserad i följande verksamheter; mark och bostad, plan och bygglov, trafik, vatten och avfall samt administration. Vi är cirka 85 tillsvidareanställda inom sektorn.

Arbetsuppgifter:

Som administrativ chef är du chef och ledare för cirka tio medarbetare med olika administrativa funktioner. Du leder och fördelar arbetet inom den administrativa verksamheten samt utvecklar och samordnar sektorns administrativa frågor och samverkar med andra sektorer i kommunen.

I uppdraget ingår att, tillsammans med sektorchefen, utveckla det systematiska kvalitetsarbetet på övergripande nivå och att vara insatt i och driva utvecklingen av de administrativa systemen. Du ingår i sektorns ledningsgrupp och i kommunens övergripande administrativa chefsgrupp, kommunens IT-planeringsgrupp med flera grupper. Därutöver ingår även att granska ärenden inför politiska beslut och sekreterarskap i olika grupper.

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen med juridisk, ekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig, samt flerårig arbetslivserfarenhet från offentlig organisation. Du har goda kunskaper inom det administrativa området samt om den lagstiftning som reglerar arbetet vid en kommunal förvaltning.

Du är mål- och resultatinriktad när det gäller verksamhet och ekonomi och har ett stort intresse för samhällsbyggnadsfrågor.

Som ledare är du modig, uthållig och drivande och har förmågan att få medarbetarna att arbeta mot uppsatta mål genom att du inspirerar och entusiasmerar. Du ser en utmaning i att utveckla både arbetssätt och medarbetare inom ditt verksamhetsområde.

Du är strukturerad och serviceinriktad, tycker det är roligt att samarbeta med andra och är inriktad på att lösa problem på ett konstruktivt sätt.

Du har vidare en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig mycket väl på svenska i såväl tal som skrift.
Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A699516

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Håkan Jacobsson
Samhällsbyggnadschef
Telefon: 031-724 62 85
E-post: hakan.jacobsson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lisbeth Högström
Vision
Telefon: 031-724 63 71

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster