IFO-chef

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Socialförvaltningen söker en IFO-chef.

Under 2018 kommer vi att genomföra en spännande förändring när två förvaltningar slås ihop till en, du kommer att vara en stor tillgång i arbetet med att samordna och utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter: Som IFO-chef ansvarar du för kommunens individ- och familjeomsorg. Du har även ansvar för budget, personal och arbetsmiljö inom IFO för chefer och medarbetare. Du ansvarar också för att leda, styra och följa upp verksamheten i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. I rollen som IFO-chef arbetar du nära förvaltningschef, socialnämnd och utskott. Du ingår dessutom socialförvaltningens ledningsgrupp och bidrar till den strategiska utvecklingen av organisationen.

Kvalifikationer:

Du är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta som ledare, gärna på ledningsnivå som chef över andra chefer och har god förmåga att leda samt att fatta och förmedla beslut. Du har även erfarenhet att arbeta med myndighetsutövning och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan upprätthålla goda relationer med såväl kollegor som externa eller interna samarbetspartners. Det är viktigt att du är väl förtrogen med de styrdokument som reglerar verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Övrigt:

Intervjuer sker löpande.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22

Arbetsgivarens referensnummer: S 20/17

Upplysningar lämnas av:

Agneta Ivåker
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 44

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka