Specialpedagog/ speciallärare, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som specialpedagog/speciallärare är delad mellan planering/undervisning och handledning i särskola. Denna tjänst är ny pga av att vår särskola växer.

Tjänsten förutsätter att du är mycket flexibel i ditt tänk kring hur en tjänst byggs upp. Vi har en liten ny verksamhet, i för verksamheten nya lokaler, och arbetslagets rutiner byggs fortfarande upp. Det påverkar så klart vad som behöver göras på kort och lång sikt. Vårt främsta fokus är barnen och deras behov. Det ställer krav på din syn på arbetstidens fördelning under dagarna.

I arbetslaget finns rektor, lärare, aktivitetspedagog, arbetsterapeut och assistenter. Särskolan har fram tills nu använt sig av intilliggande skolas specialpedagog. Då Lilla Edet är en kommun i stark tillväxt, behöver vi nu en egen.

Du kommer ingå i flera grupper där den lokala elevhälsan blir din utgångspunkt. Utöver det tillhör du också en central elevhälsogrupp för all elevhälsopersonal i kommunen och en kategorigrupp av specialpedagoger. Kategorigruppen leds av en erfaren gruppledare och där finns möjligheter att arbeta i ett 1 till 16-årsperspektiv eftersom även de specialpedagoger som arbetar inom förskolan ingår i gruppen.

Kommunens resultat/måluppfyllelse har över tid varit lågt, om man jämför med riket. Arbetet med att förändra det har påbörjats. Vi tänker inte ge oss, och vi ska nå våra mål, och vi vet att det kan bli slitsamt. Målen är inte unika, men vår väg dit behöver vara det. Om du förstår vad som menas med det, så kanske du är rätt person för oss. Målen är: Trygghet och trivsel samt hög måluppfyllelse. Detta gäller alla verksamheter inom Bildningsförvaltningen.

För att lyckas i din roll är du intresserad av att samarbeta, men klarar även av att jobba ensam. Du bidra med tankar och idéer om hela kommunens utveckling på det specialpedagogiska området.

Om du är intresserad av att vara en del av det vi nu bygger upp, är du välkommen att söka tjänsten.

Kvalifikationer:

Du har erforderlig utbildning/kompetens och har jobbat fram din erfarenhetsgrund. Du har också ett starkt intresse att fortsätta utveckla ditt och andras arbete på ett sätt som gynnar elevernas lärande.

Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Arbetstid: . Dagtid
Tillträde: 2017-08-14. Vid terminsstart, eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-30
Referensnummer: A701773

Andra uppgifter:

Läs gärna mer om vår kommun på lillaedet.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Lilla Edets kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Vi vill ha din ansökan via www.offentligajobb.se.

Upplysningar lämnas av:

Leif Gardtman
Tf. förvaltningschef Bildningsförvaltningen
Telefon: 0520-65 99 54
E-post: leif.gardtman@ lillaedet.se

Fackliga företrädare:

Annika Liljemark
Lärarförbundet
Telefon: 073-544 56 29
E-post: lararforbundet@ lillaedet.lararforbundet.se

Fredrik Berggren
Lärarnas Riksförbund
E-post: fredrik.berggren@ lillaedet.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster