Förskollärare till Virginsgatan 19, Örgryte-Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt.

Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Förskolan Virginsgatan 19 är vackert belägen i anslutning till Renströmska parken, med närhet till skogen och Skatås friluftsområde. Inomhusmiljön är estetiskt tilltalande och den välutrustade gården inbjuder till kreativ utelek genom exempelvis utomhusateljé, snickarbod och vattenlek.

Verksamheten lägger vikt vid barns delaktighet och egen förmåga. Vi arbetar i projekt genom att undersöka, förundras och forska tillsammans med barnen utifrån deras intresseområden. Vår uppgift är att se vad barnen har för intressen, behov och förutsättningar och utefter det erbjuda dem en stimulerande och utvecklande tid på förskolan.

Förskolan är uppdelad i fem avdelningar, varav fyra är inspirerade av pedagogiken Reggio Emilias filosofi och en av Ur och skur. På Reggio Emilia-avdelningarna finns två avdelningar riktade mot yngre barn och två gentemot äldre barn.

Du ska tillsammans med ditt arbetslag skapa en trygg, lärorik och stimulerande verksamhet för barnen på förskolan. I ditt arbete ingår att kontinuerligt planera och utvärdera verksamhetens mål samt att hålla dig uppdaterad på ny forskning inom området. Du kommer medverka i pedagogiska lärträffar tillsammans med övriga pedagoger i området, där vi utvecklas tillsammans och driver det pedagogiska arbetet framåt. Vi dokumenterar, reflekterar och analyserar genom systematiskt kvalitetsarbete och vår plattform för kommunikation Hjärntorget.

Kvalifikationer:

För rollen söker vi dig som är legitimerad förskollärare eller legitimerad lärare för yngre åldrar. Har du erfarenhet av yrket är det positivt, men inget krav. Vi ser gärna att du som söker är intresserad av ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt och även är positiv till att arbeta utomhus och naturinriktat.

För att trivas hos oss har du lätt för att samarbeta och ser det som en styrka att vara i arbetslag där man lyfter varandras kompetenser. Ett respektfullt förhållningssätt präglar din dialog med barn, föräldrar och andra vuxna. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet och kunskap inom systematiskt kvalitetsarbete samt har förmågan att driva det pedagogiska utvecklingsarbetet framåt. Du har god kunskap kring pedagogisk dokumentation och digitala hjälpmedel.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: 473/17

Andra uppgifter:

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Upplysningar lämnas av:

Annika Björk
Förskolechef
Telefon: 031-365 50 26
E-post: annika.bjork@ orgryteharlanda.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Anna-Mia Nilsson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 09

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster