Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning till Valdemarsro

Publiceringsdatum: 2017-08-30

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi 1 500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Valdemarsro gymnasium är en skola där vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att på så sätt stimulera dem att utvecklas så långt det är möjligt i sitt lärande. Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vi erbjuder också korttidstillsyn enligt LSS 9§7 för de ungdomar som har beslut om denna insats.

Verksamheten är organiserad utifrån att vara en lärande organisation som tar sitt eget lärande på allvar och skapar möjligheter för lärandebaserad verksamhetsutveckling. På skolan arbetar lärare, specialpedagoger, speciallärare, barnskötare, elevassistenter med flera. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi tre utvecklingspedagoger med inriktning autismspektrum, kommunikation och rörelse och tre förstelärare med inriktning BFL (bedömning för lärande), kollegialt lärande och IKT (informations- och kommunikationsteknik).

Skolans totala bemanning uppgår till cirka 130 personer. Inom verksamheten finns också elevhälsa med skolsköterska, SYV (studie- och yrkesvägledare) och kurator.

Valdemarsro gymnasium vill vara en förebild för alla. En inspirationskälla, en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete?

Arbetsuppgifter

Valdemarsro gymnasium söker dig som är speciallärare, med inriktning utvecklingsstörning, för undervisning inom gymnasiesärskolan.

Vi erbjuder dig en utmanande anställning i någon av våra verksamheter inom det individuella programmet. Undervisningen kan dels ske i klasser om 4-6 elever tillsammans med en till två resurspersonal alternativt i en av våra verksamheter med individuellt anpassad planering där mycket av undervisningen sker en till en.

Ditt uppdrag består i att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av det pedagogiska arbetet. Undervisningen sker i nära samarbete med barnskötare och elevassistenter. För att du ska trivas och känna dig trygg i din roll kommer du som nyanställd få en introduktion kring vår elevgrupp men även en mentor med erfarenhet inom gymnasiesärskolan.

Kvalifikationer

Vi tror att du som är en kreativ person kommer trivas i gymnasiesärskolan då du ges stora pedagogiska möjligheter i att hitta och skapa individanpassade lösningar för våra elever.

Vi söker dig som har en förskollärar- alt. grundskolelärarexamen samt en speciallärarutbildning med inriktning utvecklingsstörning . Du har ett engagemang för våra elever och ser fram emot att delta i skolans utveckling.
Vi söker en medarbetare som är en bra pedagog, har ett flexibelt förhållningssätt samt har förmågan att individanpassa undervisning. Du är även idérik, kreativ och snabb på att hitta lösningar.

Låter detta som en din nästa utmaning? Sök!

I ditt personliga brev vill vi att du svarar på frågorna:
Varför vill du arbeta inom gymnasiesärskolan?
Vad gör dig lämplig för att undervisa inom gymnasiesärskola?

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Provanställning kan komma att tillämpas Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: A710787

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.