LOKALSTRATEG

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun söker en lokalstrateg.

Tjänsten: Som strateg inom lokalförsörjning är du ansvarig för analysen och utredningen av behovet av lokaler för kommunens verksamheter såsom förskolor, skolor, gymnasium och andra offentliga byggnader. Du sitter som ansvarig i de arbetsgrupper som arbetar fram de olika lokalförsörjningsplanerna och du kvalitetssäkrar beslutsunderlagen.

Arbetsbeskrivning: Som lokalstrateg kommer du att stå för det kommunövergripande perspektivet i lokalförsörjningsfrågor. Du kommer att arbeta nära beslutsfattarna i kommunen för att påverka och utveckla Hedemora kommuns verksamheter mot ett effektivt lokalutnyttjande. På strategisk nivå med fågelperspektiv har du ett samordningsansvar mellan kommunens olika förvaltningars lokalbehov och ett övergripande ansvar över ekonomi och kommunikation i projektform.

Lokalstrategen kommer att vara placerad hos miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning, men verka kommunövergripande i lokalförsörjningsfrågor. Du kommer att projektleda arbetet i en lokalförsörjningsgrupp som består av representanter från kommunens olika förvaltningar, vilka kan variera mellan olika projektuppdrag. Lokalförsörjningsgruppen stödjer lokalstrategen i arbetet.
Lokalstrategen arbetar självständigt vilket ställer högt krav på eget driv och initiativförmåga. Lokalstrategen har inget direkt personalansvar men arbetar i nära samverkan med kommunens förvaltningar samt bolag, Hedemora Kommunfastigheter AB och Hedemora Bostäder AB.

Lokalstrategens ansvarsområden är framförallt:

• Att ta fram en lokalförsörjningsplan på kort och lång sikt utifrån verksamheternas och lokalernas behov.
• Effektivisera nyttjandet av lokaler i kommunen.
• Analys av lokalbehov och lokalkapacitet, planering och verkställande av verksamhetsflyttar.
• Ha ett övergripande synsätt gällande koncernens ekonomi och lokaler.
• Omvärldsbevakning.
• Bearbetning och analys av prognoser .
• Skriva rapporter och underlag mot politiken.
• Verkställa modellen för hyressättning av verksamhetslokaler och vindkraftverk och föreslå revidering vid behov.
• Svara för operativa delar såsom hyreskontrakt för de kommunalt ägda fastigheterna. Bevakning av dessa, hyressättning , hyresdebitering, kontraktsskrivning. Gäller även vindkraftverket.
• Upprätta driftunderhållsavtal med entreprenör- bolag, kring de kommunägda lokalerna.
• Följa upp och besiktiga underhåll och reparationer på egna fastigheter.
• Sakkunnig vid upphandling.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, samhällsbyggnad, ekonomi eller annan erfarenhet vi bedömer som likvärdig. Du har flera års erfarenhet som lokalstrateg, fastighetsekonom eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning, ekonomiska analyser och bedömningar. Du är en strategisk person med en förmåga att arbeta med en helhetssyn för hela verksamhetens bästa. Du är van med och trivs med att arbeta mot mål och att fokusera på resultat. Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs i en roll med mycket eget ansvar där du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har en förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Arbetet innebär många kontaktytor och vi söker dig som tycker om samarbete, löser konflikter på ett konstruktivt sätt och är tydlig och bra på att kommunicera i tal och skrift. Rollen kräver mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift. Körkort B samt erfarenhet krävs.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via www.offentligajobb.se

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15

Arbetsgivarens referensnummer: KSF 9/17

Upplysningar lämnas av:

Annika Strand
Kommunchef
Telefon: 0225-341 60

Kenneth Berggren
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 64
E-post: kenneth.berggren@ hedemora.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka