Förskollärare till Krokens förskola

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Krokens förskola öppnade sina dörrar i augusti 2010. Den ligger i Kullbäckstorp utefter Mölndalsvägen och gränsar till skog och fina naturområden. Området håller på att expandera, ett nytt bostadsområde byggs nu, angränsande till förskolan.

Förskolan består av 6 hemvister, och är uppdelad i två flanker med ett gemensamt torg Krokens förskola öppnade sina dörrar i augusti 2010. Den ligger i Kullbäckstorp utefter Mölndalsvägen och gränsar till skog och fina naturområden. Området håller på att expandera, ett nytt bostadsområde byggs nu, angränsande till förskolan.

Arbetsuppgifter:

På Krokens förskola ska barnen möta en inspirerande pedagogisk miljö där barnen ges möjlighet att utforska och utmanas. Vår verksamhet bygger på att människor lär i gemenskap genom att uppleva, undersöka, samtala, reflektera, leka och skapa tillsammans. Vi lägger stort vikt vid att skapa en miljö som är inspirerande och tillgänglig, som inbjuder till lek, där barnen känner gemenskap och där de kan utveckla sitt egna lärande. Vår roll som pedagoger är att se, lyssna till barnen och utmana dem i deras tankesätt genom att samtala, reflektera och uppmärksamma barnen på deras egna hypoteser. Tillsammans utforskar vi vår omvärld och berikar vår erfarenhetsvärld. Våra tankar och förhållningssätt om miljö, barn och dokumentation inspireras av Reggio Emilia filosofin.

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation och gemensamma reflektionsträffar /lärgrupper för att säkerställa att utvecklingen i verksamheten sker med barnens intressen och perspektiv i fokus. Vi arbetar efter skollagen och den reviderade läroplanen för förskolan. Vi har en tydlig verksamhetsidé för Krokens förskola som beskriver vilken värdegrund vi grundar vår verksamhet på. I Härryda kommun arbetar vi även utefter en helhetsidé som vi kallar Rötter och Vingar https://www.youtube.com/watch?v=h1s22_llEu8

Vi använder oss av ett digitalt pedagogiskt verktyg ”Pluttra”, för att samverka med föräldrar och för att skapa en systematik i kvalitetsarbetet.

Vi är en förskola med goda it-förutsättningar och som medarbetare hos oss ingår en egen lärplatta, arbetskläder samt pedagogiska måltider.

Kvalifikationer:

Du som söker:
- ska vara förskollärare/lärare med inriktning mot förskolan.
- ser processer som vägen till barns lärande.
- ser vikten att dokumentera barns lärprocesser, för att sedan kunna analysera och utveckla verksamheten.
- är flexibel och kan bidra med ett positivt förhållningssätt, är engagerad och har en god samarbetsförmåga .

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: januari 2018

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-24
Referensnummer: A721466

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Liselott Pettersson
Förskolechef
Telefon: 031-724 84 90
E-post: liselott.pettersson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster