Strategisk projektledare – utveckling Stenungsunds stadskärna

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att öka befolkningen till 35 000 invånare år 2035 och just nu växer det fram nya bostadsområden, resecentrum, butiker och företagslokaler genom en mängd olika projekt, med en mängd olika aktörer involverade. Såhär kommer det att se ut under de kommande 10 åren och då stor del av utvecklingen sker i de centrala delarna kommer centrum successivt att utvecklas till stadskärna. Nu söker vi dig som vill vara den sammanhållande länken mellan alla dessa projekt, som arbetar med kommunens vision i blickfånget.

Arbetsuppgifter:

I tjänsten som strategisk projektledare kommer du att tillhöra sektor Samhällsbyggnad och rapportera direkt till Samhällsbyggnadschefen. Du kommer att samverka med olika funktioner med koppling till samhällsbyggnadsprocessen, såväl internt på kommunen som med externa aktörer och intressenter. Du är den som på ett övergripande sätt är uppdaterad om de olika projekten som gemensamt bidrar till Stenungsunds utveckling och därmed den som löpande informerar såväl politiker som medarbetare på kommunen, näringslivsintressenter och kommuninvånare.

I rollen som strategisk projektledare kommer du att följa samhällsbyggnadsprocessens olika steg och löpande ha kontakt med de projektledare som ansvarar för respektive projekts utveckling. Du kommer att hålla tidsplaner uppdaterade för samtliga projekt för att skapa möjligheter att identifiera områden och tidpunkter för gemensamma lösningar och synergier genom samverkan. Du kommer också att vara kommunens förlängda arm och ”kittet” mellan de olika projekten, den som har möjlighet att identifiera det lilla extra som skall göras för att Stenungsunds målbild uppnås. Med närhet till projekten kommer du att kunna fånga upp frågor som rör infrastruktur och lösningar med koppling till förändrade trafikflöden och genom detta bidra till att de parter som ansvarar för det kommunala och statliga vägnätet får information som kan generera fungerande framkomlighet under byggtiden. Som kommunens representant är du också lyhörd för eventuella oförutsedda kostnader som uppstår i samband med utvecklingen av stadskärnan och medverkar till att dessa adresseras till rätt aktör.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som tidigare har arbetat med projektledning eller koordinering av flera projekt inom området för samhällsutveckling, infrastruktur eller liknande. Du är drivande, kontaktskapande och har lätt för att bygga och utveckla såväl nätverk som relationer. Du har blick för helheten och förmåga att få andra att dela din syn. Du är strukturerad, noggrann och har ett stort engagemang. Du är kommunikativ och kan formulera dig väl i såväl tal som skrift. För att kunna bevaka kommunens intressen i utvecklingen av centrum och möjliggöra vinster genom att koordinera flera byggprojekt bedömer vi att kompetens kring och erfarenhet av såväl samhällsbyggnadsprocessen som infrastrukturlösningar är av stor vikt. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta med ekonomisk uppföljning eller haft budgetansvar för projekt eller enhet/avdelning.

Erfarenheter vi värderar högt
• Övergripande projektledning
• Infrastrukturprojekt
• Trafiklösningar och logistik
• Budgetansvar

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast, efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-05
Referensnummer: A737009

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Kristina Lindfors
Sektorschef Samhällsbyggnad
Telefon: 0303-738157
E-post: kristina.lindfors@ stenungsund.se

Åsa Lindborg
Stadsarkitekt och Planchef
Telefon: 0303-732915
E-post: asa.lindborg@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster