Lärare med specialpedagogiskt intresse/ speciallärare åk 4-6

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Nytorpsskolan ligger naturnära i Hammarkullen och har åk 4-9 på skolan. Vi har nära till kollektivtrafiken med bara någon minuts gångväg från Hammarkullens centrum.

Många av våra elever har en mångkultur som är en stor tillgång i skolans arbete. Vi är cirka 70 stycken vuxna med olika professioner som arbetar på skolan. Sammanlagt har vi ungefär 450 elever. Det finns även en liten särskolegrupp med eleverna från åk 4-8 på skolan.

Vill du prova något nytt? Vill du ha tid för att utveckla och följa eleverna både socialt och kunskapsmässigt?
Vi söker dig, som är intresserad av att arbeta med elever i mindre grupp eller enskilt.

Vi är inne i ett spännande utvecklingsarbete där vi förändrar vårt pedagogiskt och organisatoriskt upplägg i årskurserna 4-6. Syfte är en högre måluppfyllelse och kunskapsorienterade, riktade stödinsatser till eleverna som har behov av (särskilt) stöd, genom att bland annat koppla en speciallärare/ pedagog till ämnena svenska och matematik i respektive årskurs. Den personen kommer vara du!
Utöver detta så undervisar och stöttar du elever i behov av särskilt stöd.

Du tillhör arbetslag 5 och har en kollega som arbetar på samma sätt i årskurs 4. Det är viktigt för oss att du ser dig som en lagspelare som vill utveckla samarbetet mellan olika ämnen och årskurser.
Till hösten har vi en speciallärare med inriktning mot matematik som arbetar i åk 4-6 på skolan. Vår andra speciallärare har tagit tjänstledig under höstterminen och vi behöver nu en pedagog som tar över dessa uppgifter.

Vi erbjuder en stöttande arbetsmiljö, där du har ett välfungerande elevhälsoteam bestående av två stycken kuratorer, specialpedagog, skolsköterska och skolpsykolog vid din sida. Dessutom finns ett närvaroteam på skolan som stödjer pedagogerna i arbetet med elever med hög frånvaro.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
- arbeta med elever i behov av särskilt stöd, antingen enskilt eller i små grupper
- vara ansvarig pedagog behjälplig med ped. kartläggningar och åtgärdsprogram samt komplettera specialpedagogiska utredningar,
- handleda kollegor och arbetslag utifrån elevärenden,
- delta på och bidra till utvecklingssamtal tillsammans med mentor och elev,
- vara en viktig kontakt till elevernas vårdnadshavare,
- ha ett nära samarbete med dina kollegor och skolans elevhälsa, speciellt specialpedagog,
- utforma och anpassa elevernas lärmiljö tillsammans med elev och undervisande lärare.

Kvalifikationer:

I botten har du en lärarlegitimation och gärna en påbyggnad i form av speciallärarlegitimation eller erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Du har lätt för att kommunicera, bygga relationer och se utvecklingsmöjligheter hos både vuxna och barn. Du kan formulera dig väl på svenska både muntligt och skriftligt.

Du har goda kunskaper om didaktik och goda ämneskunskaper samt är förtrogen med aktuell forskning.

Du har god kännedom om, och arbetar utifrån våra styrdokument. IKT-kunskaper och kunskaper om övriga (kompensatoriska) hjälpmedel är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-08-14
Tidsbegränsat till: 2017-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-27
Referensnummer: A697616

Andra uppgifter:

Stor chans för tillsvidare anställning till vårterminen finns.

Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden, så sök redan idag!

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Melanie Heller,
Biträdande rektor Nytorpsskolan
Telefon: 031 - 365 24 10
E-post: melanie.heller@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Terje Adkins
Fackligt ombud Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 90
E-post: terje.adkins@ lararforbundetavdelning.se

Ulla Stålstedt Ghose
Fackligt ombud Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-365 24 79
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ angered.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster