Behandlare

Ale kommun med cirka 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Spinneriets ungdomsboende jobbar tätt tillsammans med öppenvården med hemmaplanslösningar. Här tar vi främst emot ungdomar i åldersgruppen 16-20 år som av olika anledningar inte kan bo kvar hos sin familj. Ungdomarna bor i egna lägenheter med tillgång till vissa gemensamhetslokaler.
Vissa av ungdomarna har egen ekonomi och gör inköp och lagar mat på egen hand. Utifrån det uppdrag som Spinnneriet får för den unge arbetar vi främjande för att skapa ett hem och sammanhang, där vi genom respektfull omsorg, härbärgerande och vägledning möjliggör utvecklingen av en ung människa till en trygg, kompetent och demokratisk vuxen. En person som upplever sitt liv meningsfullt och känner tillit till sig själv, andra människor och inför framtiden.

Arbetsuppgifter:

Som behandlare är du ett vuxet stöd för ungdomarna på boendena. Arbetssättet utgår från ett kontaktmannaskap för en eller flera ungdomar samt att du ansvarar för att, i samråd med socialtjänsten, utforma och följa upp ungdomarnas genomförandeplaner. Processen utgår från ett familjeperspektiv, men är individanpassad utifrån den unges behov. Din uppgift är att formalisera och visualisera uppdraget genom att genomföra strukturerade samtal samt narrativt.
Arbetet innebär även kontakter och samverkan med ett flertal olika externa samverkanspartners som skola, sjukvård, föräldrar med flera. Vi dokumenterar i Treserva.

För tjänsten gäller schemalagd arbetstid inklusive kvälls-, helg- och nattjänstgöring.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har social, pedagogisk eller kulturvetarutbildning på högskolenivå. Vi strävar efter mångfald avseende kompetens och erfarenhet och lägger samtidigt stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet till stor del består i att jobba självständigt gentemot ungdomarna ser vi egenskaper som att ta ansvar, ha god organisationsförmåga och kunna formulera och visualisera uppdraget som viktiga. Som person är du trygg i dig själv och kan hantera prekära situationer som kan uppstå på boendet. Du har en vilja att arbeta med barn och ungdomar som är i behov av omsorg och trygghet. Du har kvaliteter som gör att du kan vara en bra förebild för ungdomar. Du har goda kunskaper i svenska i både skrift och tal.

Tjänsten kräver att du har B-körkort.

För anställning krävs utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister.

Provanställning.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-10-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-24
Referensnummer: A709314

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Roberth Olausson
Enhetschef
Telefon: 0303-33 07 08

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster