Elevassistent till Nytorpsskolan

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en elevassistent för en elev som tillhör Nytorpsskolan men som har sin undervisning på Bergsgårdsskolan.

Bergsgårdsskolan har under cirka nio år arbetat utifrån modellen PBSI (Positivt Beteende Stöd i Inlärningssituationer), vilket är ett systematiskt och proaktivt arbete kring arbetsmiljön på skolan för såväl elever som vuxna. Denna modell är en naturlig del i skolans årliga plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vi fokuserar på det positiva hos elevgruppen, ger mycket uppmuntran och beröm. Skolan arbetar mycket med språkutvecklingen hos våra elever där varje elev har en enskild I-pad och används för att nivå- och individanpassa undervisningen på skolan.

Som elevassistent kommer du att arbeta med en elev i åk 4. Du stöttar eleven under lektionerna i ämnesundervisningen men även på rasterna där eleven behöver ett mer socialt stöd. Eleven följer ordinarie klass med den undervisning som tillämpas där och du stöttar eleven utifrån skolans arbetsmodell. Du kommer ha nära kontakt med klassledare och annan personal på skolan men även med elevens föräldrar.

Kvalifikationer:

För den här tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med inriktning på barn och ungdom alternativt erfarenheter som bedöms lämpliga för uppdraget. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande.

Vi söker dig som är lugn, stabil och trygg i dig själv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer, både med eleven och dennes vårdnadshavare. För att passa för uppdraget är det viktigt att du har god förmåga att skapa struktur, trygghet och tillit. Du är bra på att samarbeta med andra och har ett stort engagemang att hjälpa eleven till en bra skolgång såväl i undervisningen som socialt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: snarast enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2018-06-15

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A730643

Andra uppgifter:

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste de som erbjuds dessa tjänster uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprätta

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I SDF Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Upplysningar lämnas av:

Nils Kaiser, Biträdande rektor
Telefon: 031 365 27 85
E-post: nils.kaiser@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Kommunal Väst sektion Angered
Telefon: 010-442 94 14
E-post: angered.vast@kommunal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster