Förstelärare i SVA till Gårdstensskolan 4- 9

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Till Gårdstensskolan har vi nu fått möjligheten att förstärka med ytterligare två förstelärare!

Till vår skola som består av ca 400 elever i 4- 9 och Sär söker vi två förstelärare i svenska/ SVA med placeringar i 4- 6 samt 7- 9.

På skolan undervisas SVA på alla nivåer. Dina huvudsakliga uppgifter inom ditt uppdrag kommer att vara stärkandet av nyanlända elevers utbildning, screening och handledning av kollegor inom språkutvecklande arbetssätt. Allt i syfte att öka likvärdigheten språkmässigt inom alla ämnen.

Idag arbetar vi språkutvecklande utifrån tidigare satsningar med cirkelmodellen och genrepedagogik och skolan genomför detta läsår Läslyftet för hela kollegiet. All verksamhet inom området språk på skolan är ständigt under utveckling och möjligheten att vara med och forma detta arbete är mycket god.

Kvalifikationer:

Du skall ha lärarexamen med SVA i behörigheten och arbetat som lärare i minst 4 år med goda vitsord. Vi ser gärna att du har vana av ledarskap. Vana att arbeta med Skolverkets kartläggningsmaterial, kunskaper om systemisk funktionell grammatik och av att arbeta med digitala metoder är goda förutsättningar för att klara uppdraget.

Du skall ha intresse av forskning inom språkdidaktik och förmåga att kunna tänka nytt och utvecklas i din yrkesroll tillsammans med organisationens behov. Du har en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande samt är lyhörd och har ett gott bemötande utifrån värdegrund och elevsyn. Du har ett stort intresse och erfarenhet av att samverka med andra enheter. Du har även intresse och erfarenhet av att planera och genomföra temadagar av olika slag för hela skolan i syfte att stärka relationer, trivsel och trygghet för alla parter.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A711702

Andra uppgifter:

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Mine Sürer, Biträdande rektor
Telefon: 0761-099130
E-post: mine.surer@ angered.goteborg.se

Sargon El Khouri
rektor Gårdstensskolan
Telefon: 031-365 16 21
E-post: sargon.el.khouri@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ulla Stålstedt Ghose, Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-365 24 79
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ angered.goteborg.se

Terje Adkins, Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 90
E-post: terje.adkins@ goteborg.lararforbundet.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster