Socialsekreterare till biståndsenheten, fysisk funktionsnedsättning

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter:

Biståndsenheten, fysisk funktionsnedsättning, inom sektor individ – och familjeomsorg söker nu en ny medarbetare till arbetsgruppen med inriktning mot barn och unga med funktionsnedsättning. Vi söker nu en ny medarbetare för ett vikariat, som sträcker sig från senhösten 2017 och ungefär två år framåt.
Enheten är indelad i två arbetsgrupper, barn och unga samt vuxna och tillsammans utgör vi ett arbetslag på 15 personer.

Inom biståndsenheten för fysiska funktionsnedsättningar arbetar vi med myndighetsutövning enligt LSS och SoL. Det innebär att vi utreder och prövar individers behov av insatser enligt LSS (lagen om särskild service) och bistånd enligt SoL (socialtjänstlagen). Det kan handla om insatser såsom avlastning, personlig assistans, bostad med särskild service, daglig verksamhet och så vidare. Bistånd kan till exempel vara avlösning i hemmet eller ledsagning.
Vår arbetsplats finns på Amhults Torg i Torslanda, där vi har en mycket trivsam arbetsmiljö med fräscha lokaler, och alla medarbetare har eget kontor. I enheten har vi ett gott socialt arbetsklimat och god samverkan. Vi har även två erfarna 1:e socialsekreterare, som stöd i din handläggning.

I denna tjänst kommer du att arbeta med handläggning av ärenden inom funktionshinderområdet. Det innebär mottagande av ansökan, utredning, beslutsfattande och överlämnande av beslut/beställning till utförande verksamhet. I arbetet ingår även uppföljning och omprövning av beslut. Dokumentation förekommer i form av journalföring, utredningar och yttranden till domstolar. I arbetet finns goda stödfunktioner såsom verksamhetsstöd, metodstöd och processhandledning.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt arbetslag på 15 personer!

Kvalifikationer:

Vi ser att du som söker är utbildad socionom eller har examen från socialpedagogiska programmet. Om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten och/ eller kunskap i lagstiftningarna LSS och SoL så ses det som mycket meriterande. Det är även meriterande om du har vana av dokumentation i verksamhetssystemet Treserva.
Det är viktigt att du har ett genuint intresse för människor och förmåga att skapa goda sociala kontakter. Självklart har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänsten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-11-13. Tillträde sker 13e nov eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: 468/17

Andra uppgifter:

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl a friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vidare har vi på arbetsplatsen en regelbunden friskvårdsaktivitet under arbetstid.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Göthberg
Enhetschef
Telefon: 031- 366 50 09

Maria Novoa Tafuri
1:e socialsekreterare
Telefon: 031-366 59 35

Fackliga företrädare:

Magnus Lagström
SACO / SSR
Telefon: 031-366 64 22

Andreas Nordin
Vision
Telefon: 031-366 58 75

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster