Socialsekreterare till Stödcentrum

Publiceringsdatum: 2018-01-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

På Plattform Malmö finns flera av Malmö stads kommungemensamma verksamheter samlade. Stödcentrum är en av verksamheterna inom Plattform Malmö. Stödcentrum erbjuder stöd till brottsutsatta samt medling.

Arbetsuppgifter

Är du vår nya kollega?

Som socialsekreterare i Stödcentrum ingår du i ett team på fem personer som erbjuder stöd, krisbearbetning och rådgivning till brottsutsatta samt till deras anhöriga och vittnen. Samtal sker i enighet med det lösningsfokuserade förhållningssättet.

Du håller samtal både med den enskilde och ibland tillsammans med dess anhöriga. I vissa fall är du även sammankallande till nätverksmöten. Krisbearbetning för grupper förekommer också.

Tillsammans med en kollega kommer du förbereda och bedriva medlingsarbete mellan gärningsperson och brottsutsatt.
Tjänsten innefattar ett nära samarbete mellan polis och socialtjänst.

Verksamhetsutveckling är en självklar del av arbetet och Lean används som verktyg för detta.

Kvalifikationer

Du ska ha socionomexamen. Du ska ha vana och erfarenhet av samtalsbehandling och myndighetsutövning.

Det är meriterande om du har arbetat och utbildning i lösningsfokuserad metod samt arbetat med kris och trauma i stödjande samtal. Det är också meriterande om du har nätverksledarutbildning.

Vi söker en empatisk, modig och engagerad kollega som kan arbeta både självständigt och samarbeta bra i team.

Det är viktigt att du har hög service känsla, vara flexibel och lösningsorienterad. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du är engagerad i verksamhetens utvecklingsarbete med Lean som verktyg.

Stor vikt kommer läggas på personlig mognad då samtal av denna karaktär kräver det.

Det är ett krav att du är obehindrad i det svenska språket både tal och skrift men det är också meriterande med andra språkkunskaper.

Körkort behörighet B krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-04

Referensnummer: 16/18-176

Kontaktpersoner

  • Tove Hansson
  • Sektionschef
  • 070-910 34 28

Fackliga företrädare

  • Pia Davidsson
  • Vision
  • 040-345472
  • Jan Lanzow Nilsson
  • SSR
  • 040-344028

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.