Kommunekolog

Ale kommun med cirka 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Vi söker en kommunekolog till verksamhet Miljö.

Verksamhet Miljö är lokaliserad i kommunhuset i Alafors och består i dag av 13 personer. Verksamheten ansvarar för områden som rör livsmedel, hälsoskydd, miljöskydd och naturvård. Vi jobbar med allt från myndighetsutövning enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen till miljöstrategiskt arbete och rådgivning. Vårt uppdrag är att värna miljön för att säkerställa en hållbar utveckling.

Vi kan erbjuda dig en utmanande och varierande tjänst. Du får roliga, kunniga och debattglada kollegor, som är bra på att nå resultat över enhets- och sektorsgränser.

Arbetsuppgifter:

Som kommunekolog hos oss arbetar du och ytterligare en ekolog tillsammans för att driva och utveckla natur- och vattenvårdsarbetet.

Du kommer att vara delaktig i kommunens samhällsplanering. Tillsammans med representanter från andra förvaltningar deltar du i arbetet med detaljplaner och framtagandet av strategiska dokument för kommunens översiktliga planering.

Du kommer att driva egna naturvårdsprojekt som LONA-projekt, anläggning av fiskväg, åtgärder för att förbättra vattenkvaliteten i en övergödd sjö.

Du deltar i upphandlingar och bedömer resultatet av naturvärdesinventeringar, miljökonsekvensbeskrivningar med mera. Du kommer också att till viss del genomföra egna naturvärdesinventeringar. Du kommer också att arbeta med att sprida information och ge rådgivning internt och externt. Du arbetar både ute och inne.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är universitetsutbildad ekolog/naturvårdsbiolog eller motsvarande. Vi ser gärna att du har limnologisk inriktning och yrkeserfarenhet inom området.

Du har ett brett miljö- och samhällsintresse, är intresserad av samhällsplanering och har goda kunskaper inom miljöbalken och plan- och bygglagen och deras tillämpning.

Du har stor lust att förmedla kunskap och information och kan på ett lättbegripligt sätt i tal och skrift förmedla dina arbetsresultat. Du kommer att publicera på webben och i sociala medier. Kan du detta sedan tidigare är det en fördel. Det är även meriterande med kunnande inom projekt-/processledning och hantering av GIS-information.

Du ska kunna analysera och bryta ned komplexa frågeställningar och tillsammans med kollegor nå fram till bra lösningar. Du ska kunna ta initiativ, sätta igång aktiviteter, komma med egna idéer och hitta nya angreppssätt i arbetet. Arbetet kräver engagemang, lyhördhet och uthållighet - och förmåga att avsluta arbetsmoment du själv ansvarar för.

Samarbetsförmåga med kollegor och förmågan att bemöta allmänhet, företag och andra intressenter på ett bra sätt är centralt. Många av de frågor du arbetar med innebär arbete i nätverk med externa grupper. Det klarar du bra eftersom du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

I urvalsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är också ett krav. Du behöver inte ha tillgång till egen bil då kommunen har en bilpool.

Humor är en viktig tillgång.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A702311

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Laila Ekman
Verksamhetschef miljö
Telefon: 0303-33 03 05

Maria Magnusson
Kommunekolog
Telefon: 0303-33 07 37

Fackliga företrädare:

Övriga fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster