Utvecklingsledare chefsförsörjning

Stadsledningskontorets roll är att stödja kommunstyrelse och förvaltnings- och bolagsledningar i arbetet med Göteborgs stads uppdrag för ledning, styrning och utveckling av verksamheten. Utgångspunkten är de mål och inriktningar som fastställs av kommunfullmäktige i budget och verksamhetsplaner.

Arbetsuppgifter:

Inom HR är vi 31 medarbetare som stödjer kommunstyrelsens i sitt ansvar för stadens personalpolitik genom att skriva fram underlag för politiska beslut, utföra särskilda uppdrag från kommunstyrelsen och dess personalutskott, ansvara för stadens strategiska omvärlds-, risk och scenarioanalys inom HR-området. Inom vårt ansvar ingår även att företräda staden i kollektivavtals- och tvisteförhandlingar, tolka lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området samt driva stadens strategiska planering gällande chefs- och kompetensförsörjning.

Vi söker nu en senior strateg inom chef- och ledarförsörjning som är tydlig och drivs av att arbeta med komplicerade frågor och sammanhang inom chef- och ledarområdet. Du har vana att driva arbete i projektform och förmåga att med ett helhetsperspektiv se till stadens samlade nytta. Rollen kräver att du har god pedagogisk förmåga att kommunicera såväl skriftligt som muntligt. Som person präglas du av prestigelöst förhållningssätt och bidrar till att skapa ett gott klimat och samarbete såväl inom den egna avdelningen som i de sammanhang där du verkar.

I uppdraget ingår bland annat att ansvara för chef- och ledarförsörjningsprocessen processen för staden. Du kommer även att planera, utforma, beställa och ibland genomföra olika aktiviteter och insatser inom området. I uppdraget ingår också att värdera och utarbeta metoder och verktyg som stöd i processen.

Du bidrar med råd och stöd till Stadsdirektören samt dennes ledningsgrupp likväl som våra förvaltningar och bolag inom hela kompetensförsörjningsområdet.

Du kommer att ingå i flera olika nätverk såväl internt inom staden, som externt med olika myndigheter och organisationer.

Kvalifikationer:

För att klara uppdraget ser vi att du har följande kvalifikationer;
• Relevant högskoleutbildning med lämplig inriktning samt flera års egen chefserfarenhet på olika ledarnivåer.
• Mycket god strategisk och analytisk förmåga
• Mål- och resultatorienterad
• God kommunikativ och pedagogisk förmåga
• Mycket god samarbetsförmåga
• Erfarenhet från stora komplexa organisationer
• Helhetsperspektiv med nytta för hela staden
Meriterande är erfarenhet från politiskt styrda verksamheter.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A673126 - Kopia

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi på Stadsledningskontoret vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

Vid Stadsledningskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Marita Schwartz
Avdelningschef
Telefon: 031-368 00 80
E-post: marita.schwartz@ stadshuset.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Frank Lund
Saco
Telefon: 031-368 01 78
E-post: frank.lund@ stadshuset.goteborg.se

Ann Karlsson
Vision
Telefon: 031-368 00 86
E-post: ann.karlsson@ stadshuset.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster