Berghultskolan söker elevassisten med uppdrag i skola och fritidshem

Berghultskolan har till hälften byggts om och inflyttning i de nya delarna har skett under sommaren.
Berghultskolan är en skola som arbetar utifrån en arbetslagsstyrd organisationsmodell. Vi är just nu inne i ett spännande skede där vi arbetar intensivt för att stärka elevernas delaktighet och självkännedom. Åldersstrukturen hos personalen på Berghultskolan är väl spridd.
På Berghultskolan har vi under det senaste året utvecklat former för att elever skall få en tydlig bild av vad deras utbildning har för mål i varje moment och personalen på skolan arbetar med frenesi och glädje för att fortsätta främja detta arbete.
Skolan har en stark kultur av att man bryr sig om både elever och kollegor.


Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta på en arbetsplats med högt i tak och stort utvecklingsfokus så är detta arbetsplatsen för dig. Du gillar att utveckla barnen så att de känner att de lär sig mer och mer inom viktiga områden som kommunikation och delaktighet.
Du kommer att arbeta med elever under skoltid och i fritidshemmet, där du kommer att ansvara för fritidshemmets aktiviteter i enlighet med den nya läroplanen för fritidshemmet. Att skapa en tydlig struktur med delaktighet som går hand i hand med tydliga mål och glädje i elevernas skapande är vårt mål på skolan. Vi vill på fritids också skapa och vidareutveckla vår verksamhet där barnen utvecklas genom att hålla i verksamhet för andra på barn med ett starkt stöd från dig som pedagog.
Du arbetar tätt tillsammans med de andra pedagogerna och ingår i ett arbetslag och har speciellt mentorsansvar för några elever. Genom att Berghultskolan är arbetslagsstyrd har du som medarbetare stora möjligheter att påverka din vardag tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är en i grunden positiv person som tror på att alla elever genuint alltid vill lära sig utifrån sin förmåga. Vi ser gärna att du tror på att arbeta med verklighetsanknutna ämnesövergripande projekt i tätt samarbete med dina kollegor i laget där du ansvarar för målen i fritidsverksamheten.
Personliga egenskaper som behövs i tjänsten är att du är kreativ och brinner för utvecklingsarbete.
Du gillar att vara i elevernas vardag och skicklig på att fånga upp följa deras intressen och omsätta dem i undervisningen.
Du är skicklig på att organisera och leda grupper av elever där de lär sig att ta hänsyn till andra. Du ser barnen som en tillgång och visar att du bryr dig om dem.
Du har lätt för att kommunicera med alla barn/elever, kollegor och vårdnadshavare. Viktigt i din roll är att du är lugn och trygg och hanterar även elever som har svårigheter i det sociala samspelet.
Du är trygg i den nya läroplanen för fritidshemmet och kan lyfta blicken och arbeta formativt med eleverna.
Meriterande är om du har erfarenhet av arbete på fritidshem och goda färdigheter inom IKT.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-10-02
Tidsbegränsat till: 2018-06-29

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-20
Referensnummer: A712348

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt
2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare.

Kommunens eftersträvar att medarbetare ska en an arbetsmiljö främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård, personalstöd och semesterväxling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Jan Behrens
Rektor
Mobiltelefon: 0702-70 67 41
Telefon: 0302-52 18 29
E-post: jan-behrens@lerum.se

Fackliga företrädare:

Jessica Larsson
Fritidsledare
Telefon: 0733-79 52 96
E-post: jessica.larsson2@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster