Projektledare/ processledare inriktning innovationsprocesser

Publiceringsdatum: 2017-09-01

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Frisk luft och rent vatten, bra mat, hälsosamma bostäder och en hållbar stad. Miljöförvaltningen har ett stort verksamhetsområde med en gemensam nämnare: miljön i Malmö. Genom tillsyn och kontroll av allt från livsmedelshantering och vatten, till luftföroreningar, buller och miljöfarlig verksamhet, arbetar vi för att förhindra skador på människors hälsa och på miljön. Vi tillvaratar också miljöintressena i samhällsplaneringen och driver arbetet för hållbar utveckling i kommunen. Vi svarar dessutom för konsumentvägledning och energirådgivning. På miljöförvaltningen arbetar drygt 170 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Till enheten för hållbar utveckling och stadsutvecklingsprojektet, Malmö innovationsarena (MIA), söker vi dig som är erfaren projektledare/processledare med inriktning hållbar stadsutveckling och innovationsprocesser.

Uppdraget innebär att strukturera, planera och initiera innovationsprocesser inom ramen för projektets helhetsuppdrag, vilket i sin tur kräver en god förmåga att tänka holistiskt och strategiskt.

Vi ser gärna att du har ett naturligt engagemang i frågor som rör utveckling av hållbara och livskraftiga stadsutvecklingsprocesser.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen och erfarenhet som är relevant för tjänsten. Med erfarenhet menar vi minst 5-10 års erfarenhet med tyngd på stadsutvecklingsprocesser, hållbarhet och strategi.

Viktiga egenskaper tror vi är förmåga att se helheten, prioritera, initiera, strukturera och driva innovationsprocesser utifrån projektuppdraget. Du planerar arbete i förväg, organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och sätter upp och håller deadlines. Du är relationsskapande och utåtriktad som går ut på att vara social aktiv i yrkesmässiga sammanhang och du är en bra kommunikatör.

Du har erfarenhet av att driva innovationsprocesser med inriktning stadsutveckling och hållbart byggande.

Det är en fördel om du ett stort nätverk inom både region, stad, näringsliv, akademi och ideell sektor, samt kunskaper om innovationssystem.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid 40/40

Löneform: Månadslön.

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Dagtid.  måndag-fredag, 08.00-16.30 med flexibel arbetstid när verksamheten tillåter.

Tillträde: 2017-10-01. eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-22

Referensnummer: HUT 1709

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Löpande urval sker, så skicka in din ansökan redan idag.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. På miljöförvaltningen vill vi ha en jämnare könsfördelning och ser därför att fler män söker sig till förvaltningen.

I Malmö stad erbjuder vi anställning på heltid i enlighet med stadens riktlinjer.

I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

För mer information: http://www.malmo.se/miljo