Stödassistent till Förskolevägens gruppbostad

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Till Förskolevägens gruppbostad söker vi nu en ny stödassistent som vill vara med oss i arbetet kring den moderna gruppbostaden. Här ser vi den boende som en medaktör och här arbetar vi främjande och tar del av kunskap från de boende, från dig, från talesmän och aktuell forskning. Vi söker dig som har ett stort intresse för målgruppen, som ser möjligheter och vill utnyttja din fulla kompetens.

I boendet bor det tio personer med intellektuella funktionsnedsättningar inom autismspektrumet och alla bor i sina egna lägenheter. Det finns även ett gemensamhetsrum och för personalen finns kontor och personalrum. I din roll som stödassistent har du som uppdrag att ge de boende individuellt stöd och stimulera till fritidsaktiviteter samt delaktighet i vardagen. I ditt ansvar ingår att vara kontaktpersonal och upprätta genomförandeplaner tillsammans med de boende. Du kommer att delta i planerings- och utvecklingsarbetet i boendet samt i de sedvanliga dagliga rutinerna. Du medverkar för och är en del i den goda arbetsmiljön.

Hos oss erbjuds alla medarbetare arbete på heltid vilket innebär att man genom resursplanering även arbetar på andra arbetsplatser. Arbetet är förlagt till dagtid, kväll och helg. Time Care används som schemaplaneringsverktyg.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller har liknande utbildning. Om du har YH- eller högskoleutbildning med en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet är detta meriterande. Ett krav för tjänsten är att du har erfarenhet av autism. Har du kompetens i alternativ kommunikation såsom "tecken som stöd" eller annan komplementär kompetens såsom exempelvis kunskap kring kognitiva hjälpmedel ser vi det som meriterande. Det är av vikt att du tidigare har arbetat med social dokumentation.

Du har professionell mognad och har stor erfarenhet av att arbeta med personer som kräver särskild uppmärksamhet och är lyhörd för brukarnas behov. Du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik och har ett strukturerat arbetssätt med fokus på delaktighet samt erfarenhet av arbete inom boende med särskilt stöd. Som kollega är du hjälpsam, kommunikativ, reflekterande och lösningsfokuserad.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Enligt överenskommelse. Rekryteringen påbörjas under hösten.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702286

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Nilsson
Enhetschef
Telefon: 031-366 06 89

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster