MYNDIGHETSCHEF

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. Detta innebär bland annat att Hedemora kommuns fokusområden är integration, jämställdhet och miljö. Vi erbjuder goda boendemiljöer, bra förskolor och skolor samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Myndighetschef.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Hedemora – Dalarnas äldsta stad med bevarad arkitektur från medeltiden.
Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till större städer och goda förbindelser, Uppsala och Arlanda nås inom 1 timme och Stockholm nås inom 2 timmar. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, kart, GIS- och mätverksamhet, energirådgivning, översikts- och detaljplanering.

Arbetsbeskrivning: Du har personal- och resultatansvar för myndighetsavdelningen och driver verksamheten och dess övergripande utvecklingsfrågor. Du planerar, leder, utvecklar och kvalitetssäkrar verksamheten mot uppsatta mål och ekonomiska ramar samt resultat. Som myndighetschef ska du ha god kunskap om handläggning av ärenden inom verksamhetens ansvarsområde, viss egen handläggning kan förekomma. Du skall medverka i verksamhetsutveckling i nära samarbete med tjänstemän och politiker. Du deltar i förvaltningens ledningsgrupp och delar därmed ansvaret för förvaltningens helhet.

I arbetet ingår att handleda och utveckla personalen i arbetet med tillsyn och handläggning av ärenden inom myndighetens områden. Du fungerar som ett stöd med coachande förhållningsätt för dina medarbetare.

Kvalifikationer:

Du ska ha relevant högskoleutbildning, t.ex. inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande, eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
Du har även goda kunskaper inom relevant lagstiftning bl.a. plan- och bygglagen, miljöbalken, livsmedelslagen.
Du har erfarenhet av att arbeta med miljö- och hälsoskyddsfrågor och gärna även erfarenhet inom övriga verksamhetsområden. För att bli framgångsrik i rollen som myndighetschef behöver du vara orädd och engagerad, lyhörd och synlig som ledare. Du är driven och har förmågan att leda, stötta och entusiasmera medarbetare, organisera arbetet och nå resultat. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta, är omvärldsorienterad, uthållig, utåtriktad och trivs med att ge service till kommuninvånare och andra intressenter. Arbetet kräver att du har lätt för att uttrycka dig muntligt och i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från kommunal administration eller annan politisk styrd verksamhet liksom genomförd ledarskapsutbildning är meriterande.
B-körkort erfordras.

Övrigt:

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsperioden.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17

Arbetsgivarens referensnummer: MoS 12/17

Upplysningar lämnas av:

Kenneth Berggren
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 64
E-post: kenneth.berggren@ hedemora.se

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka