Långtidsvikarierande stödassistent till Björkhaga korttidshem

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Våra invånare är yngre än i resten av landet, hit flyttar till exempel gärna barnfamiljer. Kanske vill de åt skogen och sjöarna, kanske är det de korta pendlingssträckorna och den snabba kollektivtrafiken som lockar. Eller kanske är det våra skolor med sina fina resultat och engagerade pedagoger. Det kan ju också tänkas att de är en av dem som driver eller arbetar på något av kommunens 3000 företag.

Vi söker nu en stödassistent till Björkhaga korttidsverksamhet för barn och unga som ligger i Landvetter.

Björkhaga korttidshem syftar till att erbjuda föräldrar och anhöriga avlösning samt att ge barn och ungdomar möjlighet till rekreation och stimulans. Verksamheten är bemannad dygnet runt och har sex platser uppdelat på två avdelningar . Björkhaga har även dagtid daglig verksamhet där viss del av arbetstiden kan förläggas.

Arbetsuppgifter:

I uppdraget som stödassistent ingår det att ge en trygg och god omsorg, en stimulerande fritid och ge stöd i det praktiska dagliga livet, anpassat utifrån individens förutsättningar. Vi arbetar lågaffektivt och strukturerat för att den enskilde ska få ett så självständigt liv som möjligt. Insatserna är anpassade utifrån individens förutsättningar och behov, med målsättning att uppnå goda levnadsvillkor.

I uppdraget ingår att ha en god kunskap om de lagar vi arbetar efter, alla medarbetare har ansvar för den sociala dokumentationen. Du kommer att vara kontaktman för någon eller några av brukarna, arbetsgruppen ansvarar för såväl interna som externa kontakter. Inom arbetsgruppen ansvarar alla för ett eget ansvarsområde, exempelvis schemaläggning,
inköp, hälsa eller säkerhet.

Vi ger stöd till personer i olika åldrar (barn och unga), med olika typer av funktionsnedsättning som till exempel intellektuell, fysisk, psykiatrisk/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism mm.

Inom ramen för uppdraget är förekommande arbetspass dag-, kväll-, jour- och helgtjänstgöring med heltidsmått 37 timmar/vecka. Din grundtjänstgöring kommer att vara på Björkhaga men det kan även innebära att du tjänstgör på andra enheter inom funktionshinder.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom funktionshinderverksamhet och tycker om att arbeta med människor utifrån deras behov och egna resurser samt körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, eftersom vi söker personer med olika bakgrund och kvalifikationer, så att vi ska kunna möta verksamhetens skiftande behov.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 70 %
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-06-01. Tjänsten är vikariat till och med 180601 med eventuell förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-15
Referensnummer: A703185

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Kristin Brandt
Enhetschef
Telefon: 031-724 69 68
E-post: kristin.brandt@harryda.se

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 031-724 63 94
E-post: kommunal@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster