Stödassistenter till Kvarnabäckens gruppbostad

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu 2-3 stycken stödassistenter.
I Olofstorp ligger en Bostad med särskild service Kvarnabäckens gruppbostad, enligt LSS för 5 vuxna med autism, grava till måttliga intellektuella funktionsnedsättningar och utmanande beteende.

Gruppbostaden är integrerad, vilket innebär att vi även utför Daglig verksamhet för de boende.

Du som stödassistent i Angered kommer att arbeta brukarnära och fungera som ett stöd för de boende.
Vi vill också att du är lösningsfokuserad och hittar lösningar på både akuta och långsiktiga problem i det dagliga arbetet - är steget för och tar tag i utvecklingsprocesser.

I din roll som stödassistent har du som uppdrag att ge de boende individuellt stöd och stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i vardagen.
I ditt ansvar ingår att vara kontaktpersonal och upprätta genomförandeplaner.

Du kommer att delta i planering- och utvecklingsarbete i boendet samt i de dagliga rutinerna. Du medverka för och är en del i den goda arbetsmiljön.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning och erfarenhet inom autismområdet är krav för tjänsten. Har du dessutom YH eller högskoleutbildning inom området så är detta meriterande.

Vi söker dig som arbetar med "lågaffektivt förhållningssätt". Kompetens i alternativ kommunikation såsom "tecken som stöd" eller annan komplementär kompetens såsom exempelvis kunskap kring kognitiva hjälpmedel är meriterande. Lång erfarenhet är också meriterande.

Personlig lämplighet kommer att beaktas.

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A697353

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Ceesay
Enhetschef
Telefon: 031-3651311
E-post: birgitta.ceesay@ angered.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Kommunal Väst sektion Angered
Telefon: 010-442 94 14
E-post: angered.vast@kommunal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster