Bli stödpedagog på vår gruppbostad!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Mölndals stad område funktionshinder söker nu en stödpedagog till en av våra gruppbostäder i Lindome. Rantorp är en gruppbostad som riktar sig till personer med autism. Här bor fem personer i egna lägenheter, varav fyra som gränsar till bostadens gemensamhetsutrymme. Bostaden ligger i vackra omgivningar med närhet till pendeln och Lindome centrum.

Ditt uppdrag är att tillsammans med övriga arbetslaget arbeta för att de boende får ett gott bemötande samt stöd och individanpassad hjälp i sin vardag. Allt arbete utgår från genomförandeplanen, vi arbetar med lågaffektivt bemötande och vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt så att varje individ skall få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag. Utmanade beteende kan förekomma.

Du har ett metod- och dokumentationsansvar på enheten och bidrar med ett övergripande perspektiv kring arbete och metoder i det brukarnära arbetet. Som stödpedagog har du en fördjupad kunskap om målgruppen som du ansvarar för att förmedla till dina kollegor. Du arbetar på uppdrag från enhetschef för att säkerställa enhetens kvalitetsarbete genom att ta fram och implementera arbetssätt, metoder och rutiner. I ditt uppdrag vägleder du stödassistenter så att stödet till våra boende ges på ett fullgott sätt i enlighet med uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer samt dokumentation och genomförandeplaner. Ditt uppdrag omfattar också direktarbete, och arbetet kan vara fysiskt krävande.

Arbetstiden är förlagd till dag och kväll, vardag och helg. När du arbetar som stödpedagog i Mölndals stad har du förkortad arbetstid och jobbar 37 h/vecka vid heltidsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har adekvat utbildning vid Yrkeshögskola om minst 200 yh-poäng, adekvat utbildning om 80 veckor vid folkhögskola alternativt adekvat utbildning om minst 60 högskolepoäng. Vi ställer krav på dokumenterad erfarenhet av arbete på gruppbostad/ servicebostad och från arbete inom autism. Du har goda datakunskaper samt erfarenhet av att arbeta med social dokumentation. Erfarenhet av arbete i dokumentationssystemet Treserva är mycket meriterande. Vi söker dig som är driven och ansvarsfull och har förmåga att skapa förtroende. Du är trygg, visar personlig mognad och har ett professionellt och salutogent förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2017-12-01. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Referensnummer: A720486

Andra uppgifter:

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Maja Dahlhielm
Enhetschef
Telefon: 0739-738065

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-3153330

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster