Driftchef på Avloppsreningsverket

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

VA-avdelningen tillhör Tekniska förvaltningen och ansvarar för att leverera och utveckla vatten- och avloppstjänster till nuvarande och kommande kommuninvånare och verksamheter. Vi består av 22 medarbetare som arbetar med planering och drift av tre avloppsreningsverk, 5 vattenverk, ledningsnät, pumpstationer, reservoarer och tryckstegringsstationer. VA- avdelningen består av ett kompetent och generöst gäng som delar med sig av sina kunskaper och lär av varandra.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu dig som vill arbeta som Driftchef på kommunens avloppsreningsverk. I din roll ansvarar du för att, tillsammans med dina kollegor, säkerställa att processerna för kommunens avloppsrening drivs så optimalt som möjligt samt att säkerställa en långsiktig strategi/funktion för anläggningarna. I din verksamhet ingår tre avloppsreningsverk samt 65 stycken pumpstationer.

Din dag kommer att variera, du förväntas vara synlig i verksamheten samtidigt som du har det administrativa ansvaret inklusive budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du har kontakt med myndigheter, medborgare, konsulter samt entreprenörer. Du ingår i nätverk och sitter med i VA-avdelningens ledningsgrupp där den övergripande planeringen sker. Arbetet sker såväl som i arbetsgrupper inom avdelningen, förvaltningen, kommunen som självständigt.

Du leder en grupp på tio personer, som driftar och utvecklar anläggningarna. Du ansvarar för tekniska lösningar samt planering och genomförande av driftprojekt och investeringsprojekt. I ditt arbete ingår att se till att gällande lagstiftning både vad gäller verksamheten och personal följs.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap inom tekniskt driftverksamhet. Du har ett coachande ledarskap där du är engagerad och lyhörd. Du är lösningsorienterad, kommunikativ och strukturerad i ditt arbetssätt. Som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är prestigelös. Du tar hänsyn till miljön och energieffektivisering i ditt dagliga arbete och dina beslut. Du har en teknisk eftergymnasial utbildning, gärna inom styr- och reglerteknik, maskin eller mikrobiologi/kemi. Med fördel har du erfarenhet inom vattenrening, processindustrin eller VA-branschen. Du kommer i rollen ansvara för rapportering till myndigheter och dokumentationsunderlag för bland annat upphandlingar. Du har god datorvana och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A694314

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Jennie Eriksson
VA-chef
Telefon: 0322-616225
E-post: jennie.eriksson@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Jörgen Svensson
VA-ingenjör
Telefon: 0322-616240
E-post: jorgen.svensson@ alingsas.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster