Kultursamordnare

Tjänsten som kultursamordnare är placerad på enheten Kultur och Bibliotek som tillsammans med Kulturskolan och Fritidsenheten är en del av sektor Lärande. Inom enheten finns drygt tjugo medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Som en av två kultursamordnare kommer du att arbeta med alla eller vissa delar av följande områden:
• programverksamhet
• utställningar
• offentlig konst
• kulturprojekt
• regionalt arrangörsstöd
• marknadsföring
Vi söker hela tiden nya vägar för vår kulturverksamhet och välkomnar nya idéer om form och innehåll. Arbetet är självständigt och du har en utåtriktad roll och ingår i olika typer av nätverk och samarbeten med andra kommunala verksamheter och andra aktörer i kommunen och regionen.

Den ena tjänsten har inriktning mot en vuxen målgrupp och den andra mot barn och unga, men beroende på sökandes kompetens och intresse kan innehållet fördelas annorlunda. Ange i ansökan vilken inriktning du helst önskar jobba med och om du är intresserad av tillsvidaretjänsten, vikariatet eller båda.

Kvalifikationer:

Du har en för uppdraget relevant utbildning från universitet/högskola, till exempel kulturvetarprogrammet, kulturprojektledning eller annan likvärdig utbildning. Du har lätt att formulera dig i tal och skrift, har goda IT-kunskaper och bör ha erfarenhet av att arbeta med layoutprogram. Du har god organisationsförmåga, är initiativrik och behöver kunna jobba självständigt, eftersom du kommer att ta ansvar för uppdrag och processer hela vägen från ax till limpa. Du är utvecklingsinriktad med förmåga och vilja till att skapa kontakter och samarbeta. Du har ett aktivt kulturintresse och håller dig uppdaterad kring vad som händer/aktuell debatt inom området. För att trivas med arbetet behöver du vara flexibel och idérik, men också kunna planera långsiktigt. Erfarenhet av liknande uppdrag är meriterande.

Tillträdesdag är 1 februari eller enligt överenskommelse.

Antal tjänster: Vi söker två kultursamordnare, tjänsterna avser en tillsvidareanställning samt ett tidsbegränsat vikariat under vår ordinarie kultursamordnares föräldraledighet. Vikariatet sträcker sig under tiden februari - december 2018 (kan eventuellt förlängas). Båda tjänsterna är på heltid (dock är den fasta tjänsten på 80% tills vidare och 20% ett årligt uppdrag riktat mot kultur i skolan). Du kommer att arbeta på årsarbetstid och kommer i viss mån jobba kvällar/helger i samband med arrangemang.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-02-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-26
Referensnummer: A739313

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.
Lerums kommun har ett rikt föreningsliv, inte minst när det gäller kulturföreningar, med bland annat två stora arrangörsföreningar och tre arbetslivsmuseer. Enheten Kultur och Bibliotek förfogar över Dergårdsteatern, Dergårdsgalleriet och fem bibliotek.


Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Barbro Ahlberg
Kultur- och bibliotekschef
Mobiltelefon: 0736-883326
Telefon: 0302-521472
E-post: barbro.ahlberg@lerum.se

Elin Tollbom
Kultursamordnare
Mobiltelefon: 073-688 33 28
Telefon: 0302-52 15 73
E-post: elin.tollbom@lerum.se

Fackliga företrädare:

Elin Boardy
Ungdomsbibliotekarie
Telefon: 0302-521474
E-post: elin.boardy@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster