Stödassistenter till nyöppnad verksamhet

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Vi söker stödassistenter med det lilla extra som vill vara med och bygga upp Uggledals Byväg, en nystartad bostad med särskild service. Du kommer aktivt att få vara med och forma och utveckla verksamheten för boendets hyresgäster. Målgruppen blir personer med intellektuella funktionsnedsättningar med måttlig till grav kognitiv nedsatt förmåga. Autistiska drag är förekommande och för flertalet blir boendet deras första egna bostad. I gruppbostaden kommer det bo sex yngre hyresgäster varav några av dem kan komma att ha fysiska funktionsnedsättningar med tilläggshandikapp.

I din roll som stödassistent har du som uppdrag att ge våra hyresgäster individuellt stöd och stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i vardagen. Vi vill skapa långsiktiga förutsättningar för ett självständigt och bra liv. I ditt ansvar ingår att vara kontaktpersonal och att arbeta med genomförandeplaner samt situationsbeskrivningar som upprättas i delaktighet tillsammans med hyresgästerna. Social dokumentation är en viktig del i arbetet. Som stödassistent arbetar du tillsammans med det nätverk som finns runt hyresgästen.

Arbetsuppgifterna innefattar att ge våra hyresgäster ett individuellt anpassat stöd i hemmet men även att stödja dem i deras kontakter utanför bostaden med exempelvis fritidsaktiviteter och daglig verksamhet. I arbetet förekommer en del omvårdnad, lyft och förflyttningar. Det kan bli aktuellt att följa med och arbeta på daglig verksamhet. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads förhållningssätt: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för; Vi bryr oss; Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

Kvalifikationer:

Du som söker har utbildning från omvårdnadsprogrammet, gärna med inriktning funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har arbetat med personer med omvårdnadsbehov och det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning på en tidig utvecklingsnivå och med autistiska drag. Utmanande beteenden kan förekomma. Det är meriterande om du kan tecken som stöd, bliss, taktil massage och vet hur man arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande. Alternativ kommunikation kommer bli en viktig del i arbetet.

Vi söker dig som har professionell mognad och erfarenhet av att ha arbetat med personer som kräver särskild uppmärksamhet och som är lyhörd för våra hyresgästers behov. Du är glad, positiv, kreativ och tycker om ditt arbete. Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med personer med funktionsnedsättning. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är flexibel och ser lösningar i stället för problem samt har god samarbetsförmåga. För arbetet krävs god datorvana, kunskap om socialdokumentation och du förväntas kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Antal tjänster: 7

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2017-11-01. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A701206

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Westling Schürer
Enhetschef
Telefon: 031-366 07 44

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster