Förskollärare som utbildar världsmedborgare

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 15 förskolor, varav 4 stycken är byggda under de senaste 5 åren och 10 grundskolor med tillhörande fritidshem och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna. I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Arbetsuppgifter:

Förskolorna i Stenungsunds kommun arbetar utifrån de nationella styrdokumenten och Stenungsunds kommuns verksamhetsplan. Det innebär att du får ett tydligt uppdrag med möjlighet till nya utmaningar. Förskolan använder digital dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet. Verksamhetens fokusområden är det systematiska kvalitetsarbetet och Läslyftet. Varje förskola arbetar utifrån sin skolutvecklingsplan som genomsyrar enhetens mål och visioner. Du ges möjlighet till vidareutbildning genom en stor mängd intern fortbildning. Du erbjuds arbetskläder, ett personligt digitalt verktyg samt ett hälsofrämjande arbetssätt och goda möjligheter till dokumentation och planering av förskolans arbete.
Stenungssunds kommun arbetar med förste förskollärare, det är en karriärmöjlighet för dig.

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen som lärare i förskola/förskollärare och legitimation för att undervisa i förskolan. Olikheter berikar därför ser vi gärna sökande med annan kulturell bakgrund.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom att du besitter en hög kompetens i ditt uppdrag som förskollärare och har en hög social kompetens söker Stenungsunds kommun dig som:
- Är en positiv och inspirerande kommunikatör med mycket god förmåga att skapa en gynnsam lärmiljö för alla barn.
- Bidrar till kollegialt lärande för medarbetare i Stenungsunds kommuns förskolor.
- Skapar och deltar i mötesplatser för pedagogiska diskussioner och utmanar uppfattningar om vad undervisning, utbildning och optimala lärmiljöer är.
- Är uppdaterad på senaste forskningsrön och omsätter dem i praktisk handling vilket innebär att du blir ett stöd till att förskolans verksamhet vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
- Är nyfiken av aktionsforskning som metod för att synliggöra och utveckla lärmiljön för undervisning och utbildning.

Stenungsunds kommun hoppas att du vill vara med och utbilda världsmedborgare för dagens barn i framtidens förskola!

Antal tjänster: 7

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-31
Referensnummer: A729412

Andra uppgifter:

Vi söker lärare till följande förskolor:
Kristinedal, Hallerna och Hasselbacken.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Filippa Körner
Förskolechef
Telefon: 0303-73 29 39
E-post: filippa.korner@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster