Stödassistent LSS resor

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

I stadsdelen finns det ett flertal dagliga verksamheter som vänder sig till personer med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshinder. Verksamheternas syfte är att ge personer med funktionsnedsättning en meningsfull och utvecklande daglig verksamhet i enlighet med LSS och SOL. För att ta tillvara individernas styrkor och intressen använder vi oss av individuella genomförandeplaner i samarbete med alla berörda.

Janus dagliga verksamhet växer och vi söker därför en ny kollega. Dina arbetsuppgifter innebär att köra brukare till och från sin dagliga verksamhet morgon och eftermiddag. Du kommer även att vara behjälplig i de olika verksamheterna genom att delta i kreativa aktiviteter, till exempel brukarnas cykelverkstad. Eftersom vi har flera verksamheter kan arbetsuppgifterna variera och andra förekommande arbetsuppgifter är beställning och mottagning av varor som körs ut till beställande verksamhet.

Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har habiliteringsutbildning eller annan likvärdig utbildning. Körkort och körvana är ett krav samt att du har haft ditt körkort i minst ett år. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av persontransporter och arbetslivserfarenhet från arbete med intellektuella och neuropsykiatriska funktionshindrade. Du kan även hantera tunga lyft som till exempel rullstolar. Erfarenhet av systemen Personec och Treserva ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du positiv och har ett coachande förhållningssätt. Du har förmågan att bidra till ett gott samarbetsklimat inom arbetsgruppen och med andra samarbetspartners. För att passa i vårt arbetslag och med våra deltagare är det en fördel om du är kreativ och praktiskt lagd.

Är du redo för ett utmanande och utvecklande uppdrag som stödassistent samt har ett brinnande intresse för målgruppen, så kan du vara den vi söker!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702732

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Anette Bäfverholm
Enhetschef
Mobiltelefon: 0736-66 06 27
Telefon: 031-366 06 20

Mikael Backlund
Stödassistent, samordning av resor
Telefon: 031-366 07 76

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster