Vi söker en barnsekreterare

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Vår förvaltning är lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Partille kommun har gjort en satsning inom ifo och utökat antalet medarbetare. Tjänsterna finns inom både vårt barn och unga-område samt vårt vuxen-område. Vi är inne i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill vara med i vårt arbete.
I Partille arbetar vi med ett nära ledarskap för att du som medarbetare skall få ett så bra stöd som möjligt.

Familjeenheten består av fem grupper, familjehemssekreterare, barnsekreterare, familjerådgivning, familjerätt och en socionom på Familjecentralen. Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar i ett nära samarbete för att ge de placerade barnen en bra vård. Barnsekreterargruppen består av sex tjänster, socialsekreterare, som arbetar med att följa upp de placerade barnen i nära samarbete med fyra familjehemssekreterare.

Barnsekreterargruppen har utökats i samband med en sammanslagning med enheten för ensamkommande barn. Detta innebär att tillgång till chef har förstärkts då enheten har två enhetschefer som i ett delat ledarskap ska driva utvecklingsprocesser tillsammans med medarbetarbetarna för en trygg och säker vård och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu dig som vill arbeta som barnsekreterare.
Barnsekreterarnas arbetsuppgifter består i huvudsak av att följa upp de placerade barnen och samordna olika insatser kring barnen och deras familjer utifrån det tredelade föräldraskapet.

Du handlägger utredningar, överväganden och omprövningar enligt SoL och LVU. Vi har BBIC-licens och arbetar enligt BBIC som metod.
Barnsekreterarna arbetar i nära samarbete med familjehemssekreterarna under pågående placering. Barnsekreterarna samverkar också med andra enheter på social- och arbetsförvaltningen samt olika externa samarbetspartners vid behov.

Arbetsgruppen har gemensamma heldagar under året för uppföljning, utveckling och kvalitetssäkring av arbetet med de familjehemsplacerade barnen tillsammans med närmaste chef.

Vi ser gärna att du som söker är en engagerad person som ser fördelar med att samarbeta med andra och är införstådd med att det ingår en hel del resor i arbetet.

Som handläggare i Partille kommun erhåller du kontinuerlig processhandelning. Du erhåller också kontinuerligt stöd och metodhandledning av närmaste chef.

Kvalifikationer:

Socionomexamen.
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, är väl förtrogen med gällande lagstiftning och har arbetat med myndighetsutövning på Barn och Unga.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med familjehemsvård och socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn.

Krav på B-körkort.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-28
Referensnummer: SAN 2018:3

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningstiden.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Katarina Stål
enhetschef
Telefon: 031-7921126
E-post: katarina.stal@partille.se

Anna-Karin Eglén
Enhetschef
Telefon: 031 - 792 16 82

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter
Telefon: 031-792 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster