Vikarierande exploateringsingenjör/ projektledare

Publiceringsdatum: 2017-12-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fastighetskontoret har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende, offentlig verksamhet och näringsliv i Malmö stad. Vi planerar och bygger staden tillsammans med andra förvaltningar och näringslivet. Fastighetskontoret har 120 medarbetare varav 30 arbetar på exploateringsavdelningen.

Exploateringsavdelningen tar fram prisvärd, byggklar mark för olika ändamål samt samordnar exploateringsåtgärder.

Arbetsuppgifter

Malmö växer, vi står inför stora utmaningar och behovet av bostäder, arbetsplatser och offentlig service ökar snabbt.

Vi söker en vikarierande exploateringsingenjörer/projektledare för att biträda våra erfarna projektledare och även själv leda olika exploateringsprojekt. Från idé och planering till byggklar mark för nya verksamheter eller ny bostadsbebyggelse, primärt i Hyllieområdet. Du är med och driver och samordnar projektgrupper bestående av byggherrar, arkitekter, konsulter och representanter från andra förvaltningar och företräder projektet inför styrgrupp och beslutsfattare. Du är med och ansvarar för kvalitets-, tid- och ekonomistyrning genom hela projektprocessen.

Ett flertal kringresurser finns som stöd i arbetet liksom stödet av ett projektstyrningsverktyg.

Exploateringsverksamheten är viktig för kommunens långsiktiga och strategiska utveckling. Du bör därför ha ett stort intresse för samhällsplanering, genomförandefrågor, fastighetsekonomi samt förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Kvalifikationer

Du är utbildad civilingenjör - lantmäteri/samhällsbyggnad eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet inom området, men inget krav.

Om du inte har efterfrågad utbildning kan du ändå komma i fråga om du har annan akademisk utbildning och kan visa erfarenhet av detaljplanearbete, entreprenader eller ekonomi och/eller juridik.

Rollen är utåtriktad med många externa och interna kontaktytor vilket kräver tydlighet, pedagogisk förmåga samt förmåga att arbeta i grupp.

Du är flexibel och drivande med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker dig som har lätt för att göra analyser och goda bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Antal platser: 1 vikariat

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 007-1727

Kontaktpersoner

 • Magnus Alfredsson
 • Enhetschef
 • 0709-34 17 12
 • Kristoffer Åkerstedt
 • HR-konsult
 • 040-34 64 35

Fackliga företrädare

 • Torbjörn Håkansson
 • SACO-repr
 • 040-34 18 52
 • Visions Malmöavdelning
 • Vision
 • 040-30 48 30

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och kan kalla till intervju under ansökningstiden.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: http://malmo.se/Kommun--politik/Organisation/Forvaltningar/Fastighetskontoret.html